10 Geheimen van vrouwen die veel geld sparen!

geld sparen

In mijn vriendenkring ken ik mensen die makkelijk geld opzij kunnen zetten én mensen die elk weekend hun salaris op feestjes verbrassen. Aangezien ik tot de eerste categorie behoor, kan ik me maar moeilijk inleven in de vrienden die tot de yolo-groep behoren. Oké feestjes zijn leuk, maar weekend na weekend beginnen die feestjes toch allemaal op elkaar te lijken en is dat het geld wel waard? Dan kun je toch beter sparen voor een uniek event of iets anders?

Dit is mijn gedachtegang, maar wellicht komen mijn vrienden met geldige tegenargumenten als ik hen deze kwestie voorleg. Soms vertellen ze me dat ze stiekem ook geld willen sparen, maar vaak niet weten hoe. De voornaamste reden om geld uit te geven is de sociale druk die ze maar moeilijk kunnen weerstaan. Mensen vragen of je meegaat, als je niet mee gaat ben je zogenaamd saai, etc. Besparen begint bij jezelf en om een tipje van de sluier op te lichten: Durf nee te zeggen.

10 Geheimen van vrouwen die veel geld sparen

Er zijn een aantal factoren waardoor je veel geld kunt sparen. Nee zeggen tegen een hoop dingen is een van de voornaamste redenen om geld te sparen. Hoe ver wil je gaan? Deze 10 dingen kunnen je helpen. Vrouwen die veel geld sparen:

 1. Trekken hun eigen plan.
 2. Stellen realistische (spaar)doelen.
 3. Sparen makkelijk met automatisch sparen.
 4. Hebben een actieve spaarrekening.
 5. Houden een kasboek bij.
 6. Stoppen hun kleingeld in een spaarpotje.
 7. Maken van sparen een sport.
 8. Geven geen geld uit aan onnodige dingen.
 9. Maken budgetten voor diverse uitgaven.
 10. Zoeken uit of er goedkopere alternatieve bestaan.

Besparen = Sparen

Door geld te besparen, kun je makkelijker geld opzij zetten. Er is niks mis met een weekendje Netflixen en gezelschapsspelletjes spelen. Wellicht kun je 5-10 euro investeren in lekkere snack voor dat weekend. Dat is nog altijd goedkoper dan er een paar dagen op uit gaan. Het is niet erg om soms een saaie huismus te zijn. Als jij je spaardoel hebt bereikt, dan kun jij gaan shinen! Meld je aan bij onze Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle en deel jouw spaartips met ons en de andere lezers.

Comments

 1. ria
  13 augustus 2019 / 21:10

  Ja wij sparen als een tierelier, goede planning, betalen aan jezelf, alle meevallertjes naar de spaarrekening, denken heb ik het wel nodig, zo ja is er een alternatief, zo nee nog een weekje wachten en meestal wordt het toch een nee, daarnaast zorgen dat je lasten laag zijn en wees creatief. Gevolg ik spaar ongeveer 25 procent tot 75 procent van het inkomen………..mooi toch.

  • T'joen gerda
   25 december 2019 / 11:45

   Hier ook big spaarder ‘ niet winkelen for fun , veel sticker aktie , restylen van meubels, geen aktion voor ons of het hoogstnodige ‘ geen impulsaankopen, seizoengroenten, wasmiddel zelf maken, veggiedag ‘ restjesdag, niet meedoen aan trends, zoveel om op te noemen ‘ geen afhaalmaaltijden ‘ het is een sport om zuinig te leven , hier ook ongeveer 60 a 75 % van ons inkomen direkt spaarrekening ‘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *