Bespaar onwijs veel geld door bulk koken en invriezen!

In het verleden heb ik vaak genoeg tips gegeven over goedkoop boodschappen doen. Want dat is een puntje waar je eigenlijk onwijs veel op kunt besparen. Door voordelig in te kopen, bulk koken en je maaltijden zorgvuldig te plannen, kun je zomaar een aantal tientjes paar maand overhouden. Ideaal toch?

Dit zijn tips die ontzettend goed werken, maar mijn favoriete tip om geld te besparen op voeding ga ik vandaag met jullie delen. Ik ben helemaal into bulk koken. Want hier kun je echt veel geld op besparen. Daarnaast is het ideaal voor de lazy lady die ik ben. Je hoeft namelijk maar een keer je keuken echt ‘vies’ te maken, en daarna kun je gewoon een portie uit de vriezer halen. Ben je benieuwd geworden? Ik deel mijn tips omtrent gerechten en de goedkope aanschaf.

Goedkoop boodschappen doen voor bulk koken

Als je gaat bulk koken, heb je ook veel ingrediënten nodig voor jouw gerecht. Ik heb zo mijn vaste adresjes waar ik goedkoop boodschappen doe. En dan heb ik het niet over de Aldi of de Lidl, want voor een groot aantal dingen blijken deze supermarktketens helemaal niet de goedkoopste te zijn. Groente koop ik altijd op de markt. Vlees haal ik goedkoop in Duitsland. De overige producten koop ik in de aanbieding bij Albert Heijn. Maar dan ook alleen als het in de aanbieding is. Daarom kook ik alleen bulk met producten uit de hamsterweken (1+1 gratis) of route 99 (alle aanbiedingen €0,99). Wil je meer tips over low budget boodschappen doen? In dit artikel vertel ik je hoe ik maandelijks voor €130,00 boodschappen doe!

bulk koken

Bulk koken gerechten

Mijn vriezer ligt vol met diverse gerechten of basissauzen en soep. Dit zijn een aantal van mijn favoriete gerechten die je makkelijk kunt invriezen:

  • Chili con carne (Alleen nog rijst/aardappelen erbij maken)
  • Pastasaus bolognese (Alleen nog pasta koken)
  • Lasagne
  • Stoofvlees (Alleen nog rijst/aardappelpuree/patat erbij maken)
  • Chicken tandoori (alleen nog rijst erbij maken)
  • Nasi Goreng
  • Baked barbecue beans met spam (Alleen nog rijst erbij maken)
  • Tomatensoep
  • Chicken teriyaki (alleen nog rijst/noodles erbij maken)
  • Quiche
  • Mousaka
  • Risotto
  • Saussijzenbroodjes
  • Duitse afbakbroodjes (Alleen nog beleg op doen, ook lekker bij soep!)
  • Goulash (alleen nog rijst/aardappelen/patat erbij maken)

Porties en budget

Ik hoop dat je met de bovenstaande gerechten genoeg inspiratie hebt opgedaan om je vriezer te vullen. Per gerecht probeer ik altijd 6-10 porties te maken. Het budget per gerecht kan verschillen, maar meestal probeer ik tussen de €4,00 en €10,00 per bulk gerecht te betalen. Doe dit 1 a 2x per week en je zult zien dat er na een paar weken een week zal aanbreken, dat je helemaal geen boodschappen voor diner of lunch hoeft te doen! Vorige week moest ik even hardcore bezuinigen, dus begon ik alle gerechten uit de vriezer op te eten. Ik kon zeker €50,00 in de pocket houden terwijl ik elke dag een goede maaltijd op tafel kon zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *