Waarom ik nooit meer Boodschappen bij de Lidl doe!

Tijden veranderen en daarmee ook het aanbod en de prijzen in de supermarkt. Als tiener zijnde was ik vaak vrij. Uitstel van schoolexamens, tussenjaar, eerder klaar met stage, inbetween jobs en eigenlijk best veel legit excuses om ‘lekker van het leven te genieten’. Omdat ik zoveel vrije tijd had, ging ik elke week samen met mijn moeder boodschappen halen bij de Lidl. Haar favoriete supermarkt.

We werkten volgens een boodschappenlijstje en kwamen vaak met een volle winkelkar naar buiten. De schade: Minder dan €50,- weekboodschappen voor een gezin van 4. Dat loont zich best! Dacht ik nog. Ergens vond ik het ook een gezellig uitje.

Waarom ik nooit meer boodschappen bij de Lidl doe

En hoezeer ik ook met nostalgische liefde terug denk aan het makkelijke leven en de moeder-dochter uitjes aan de Lidl, moet ik toch iets bekennen. Ik ga nooit, maar dan ook nooit meer boodschappen halen bij de Lidl. Waarom? Daar heb ik eigenlijk twee redenen voor. Ten eerste ben ik erg gevoelig voor de ambiance die soms in een Lidl winkel hangt, om het maar even netjes uit te drukken. De dichtstbijzijnde Lidl ligt op een woon- en klusboulevard. Je kunt je wel voorstellen dat het er altijd onwijs druk is. Mensen die het gangpad blokkeren, veel herrie, wilde taferelen en je kunt de producten niet fatsoenlijk bekijken door de drukte. Op deze manier vergeet ik de helft van de boodschappen mee te nemen en kan ik me niet concentreren op mijn bespaarplan. Dat is zonde.

Voor de prijs hoef ik niet meer naar de Lidl

Ook voor de goedkope boodschappen hoef ik niet meer naar de Lidl. De prijzen zijn in 10 jaar zodanig gestegen, dat het voor mij niet meer interessant is. Sterker nog; Ik heb zelfs een aantal Lidl producten ‘betrapt’ die duurder zijn dan het A merk. De omgekeerde wereld! Je bent naar mijn mening veel goedkoper uit als je de aanbiedingen in de gaten houdt en het B en C merk bij de Albert Heijn of Jumbo koopt.

Waar doe ik mijn boodschappen?

Mensen die bij de grens wonen hebben geluk, want daar zijn de boodschappen veel goedkoper! Ik ga vaak naar een Aldi filiaal in een rustig dorpje over de grens. Er is vaak niemand te bekennen in de gangpaden én de boodschappen schelen soms wel de helft dan in de Nederlandse supermarkt! Hier kun je nog voor €50,- met een volle boodschappenkar naar buiten lopen! Mijn wekelijkse boodschappen haal ik bij de Albert Heijn. Ik heb gemerkt dat je met stapelkorting, hamsteren en route 99 acties best goedkoop uit kunt zijn! Lang houdbare producten koop ik van het B- of C merk. Daarnaast hou ik de folders goed in de gaten, ga ik naar de markt om goedkoop groente te halen én struin diverse supermarkten af voor de aanbiedingen. Soms koop ik een too-good-to-go box. Met een beetje creativiteit en een plan kun je onwijs veel besparen op de boodschappen!

Lees ook: Goedkope winkels in Nederland die je nog niet kende! 

Het geheim voor besparen op de boodschappen ligt bij het kijken en vergelijken. Elke week weer opnieuw. De bovenste alineas zijn een schets van mijn persoonlijke ervaring en mening met Lidl. Ik spreek niet voor anderen. Mocht jij jouw boodschappen graag bij de rustige Lidl in de buurt halen, en daar goedkoop uit zijn, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Budget updates via Instagram!

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips en winkel aanbiedingen, persoonlijke ervaringen en kringloop vondsten! Ook post ik leuke outfits en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Comments

 1. Loes
  21 februari 2020 / 12:00

  Ik ga zelf wekelijks naar Lidl en Dirk. Plus, Albert Heijn en Jumbo sla ik juist bewust over. Die zijn vaak voor de producten die ik koop duurder of verder weg. Voor groenten, sambal, eieren, aardappelen en soms ook vlees ga ik naar de Turkse supermarkt of toko. Zo zie je maar weer dat iedereen een ander bespaarplan kan hebben en op andere dingen let.

  Die nostalgie herken ik ook van het boodschappen doen met mijn moeder bij de Lidl. Alleen toen heette het nog Basismarkt.
  Een vriendinnetje zei een keer dat haar ouders weigerden om ook maar daar naar binnen te gaan. Dat vind ik nog steeds belachelijk. Ik ben er verder niet op in gegaan omdat ik me er dood aan ergerde.

 2. 22 februari 2020 / 08:58

  Wij deden altijd boodschappen bij Lidl, maar sinds kort is er een Aldi geopend bij ons in de buurt. Hiernaast zit een Etos en een Albert Heijn XL. Bijna alle boodschappen halen wij bij Aldi en wij zijn nu vele malen goedkoper uit dan toen we nog bij Lidl boodschappen deden. Groente en fruit van lidl vind ik trouwens nog wel beter dan die van elke andere supermarkt.

 3. 22 februari 2020 / 12:12

  Zelf ben ik ook absoluut geen fan van de Lidl vanwege de drukte etc. Maar de groente en fruit vind ik wel echt heel erg chill en goedkoper dan de Jumbo of Ah.

 4. Yolanda
  20 maart 2020 / 01:30

  Heel handig en voordlig izs het om je boodschappen online bij Pic Nic te bestellen!
  Vanaf€25,00 worden de boodschappen gratis thuisbezorgd!

 5. Katja
  27 maart 2020 / 22:43

  Zeer grote fan van Lidl in Brecht ( België). De gangpaden zijn er 3 meter breed, mooi aanbiedingen via hun handige app. Nette winkel en prijzen zijn goedkoper dan bij de andere supermarkten in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *