Waarom ik nooit meer een Too Good To Go box koop!

Hey allemaal! Vandaag ga ik het hebben over Too Good To Go. Een super leuk initiatief om voedselverspilling tegen te gaan, maar helaas past het niet bij mij. In deze blog ga ik je vertellen waarom ik nooit meer een magic box via Too Good to Go koop.

Too Good To Go is een app om voedselverspilling tegen te gaan. Je kunt via deze app bij een deelnemende organisatie een magic box kopen. In deze magic box kun je voedsel vinden dat nog maar beperkt houdbaar is. Daarom is de prijs van een magic box zo goedkoop.

Waarom ik geen Too Good To Go boxen meer koop

Laat ik vooropstellen dat het idee leuk is, maar voor mij is de aanschaf van een Magic Box bij een supermarkt/bakker vaker duurkoop dan goedkoop. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste is er niet veel keuze in mijn regio. Er doen in mijn middelgrote stad slechts een paar adressen mee. Deze zijn op een hand te tellen. De keuze is daardoor beperkt. Bij de aanschaf van een Magic Box bij een willekeurige supermarkt is de inhoud vrijwel altijd niet naar wens geweest. De producten zijn nog maar tot dezelfde dag goed en dat zie je vaak ook. Het zijn vaak dezelfde producten, en veel zuivel. Ik eet niet vaak zuivel en als ik dan 2 pakken yoghurt in mijn pakket krijg, kan ik deze nooit op tijd opeten. Voor een groot gezin is zo’n box misschien wel handig.

Voor hetzelfde geld koop ik ergens anders

Stel, een magic box kost rond de €5,-. Met dat bedrag koop ik vrijwel altijd een zelfde x aantal producten en dan kan ik zelf kiezen én de kwaliteit controleren. Ik koop mijn boodschappen bij de volgende winkels:

 • Budget Food (net zo goedkoop, iets langere houdbaarheidsdatum)
 • Afprijs bak van de Jumbo (t.h.t. dezelfde dag, maar je kunt zelf kiezen)
 • Verse groente en fruit op de markt (vaak €0,50 of €1,- per unit)
 • De Turkse slager/supermarkt.
 • Boodschappen doen in Duitsland (Goedkoper én vaak betere kwaliteit)

Helaas zijn Too Good To Go en ik geen match. Maar misschien heb jij er wel succes mee. Dat is voor ieder persoonlijk en het ligt er ook aan welke alternatieven jij in de buurt hebt. Voor de een is het een oplossing, voor de ander niet interessant.

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM

Wist je dat Budgetella ook instagram heeft? Hier post ik dagelijks nieuwe budget updates, aanbiedingen, gratis acties, DIY projecten en meer! Ook neem ik je mee Budget winkelen en laat ik leuke en goedkope mode en beauty producten zien. Ik kom graag met mijn lezers in contact. Je kunt mij op Instagram volgen via deze link of zoek op @budgetella. Zie ik je daar? 🙂

Comments

 1. Maddie
  12 juli 2020 / 22:19

  Hier zelfde ervaring met TGTG vaak zitten er ook dingen in die ik zelf nooit zou kopen in de winkel.
  kippenlevertjes, gekke smaken chips of ander spul waarvan ik denk … Nou nee…
  De bakker bij ons in het dorp doet ook mee, die koop ik dan wel regelmatig!

 2. 12 juli 2020 / 22:38

  Ik koop zelf wel vaak afgeprijsde producten, want die zijn echt nog nog wel 1 of 2 dagen goed. Zo,n box is voor iemand alleen veel te veel en eenzijdig. Dus zo gaat het ook. Lia.

 3. 13 juli 2020 / 09:50

  Ik ben wel fan van Too Good To Go! Mijn vriend en ik lusten gezamenlijk bijna alles en halen er de waarde daardoor wel uit. Wat we niet lusten, geven we weg. Daarnaast is het voor ons ook niet alleen het financiele aspect dat meetelt, maar ook de lol, het verrassingspakket en bij bakkerijpakketten ook het genieten van extra lekkere dingen zo af en toe. We genieten echt heel erg van superlekker brood als afwissling op het budgetbrood dat we normaal eten.

 4. Eveline
  17 juli 2020 / 22:28

  Heb zelf vaak tgtg boxen gekocht en zag daar ook veel ongezonde artikelen in terug helaas. Mijn tip is wel dat veel nog dagenlang na de aangegeven houdbaarheidsdatum gebruikt kan worden en dan zeker yoghurt. Gebruik vooral je zintuigen. Zolang zuivel niet prikt op de tong of anders smaakt of uit ziet dan je gewend bent dan weet je genoeg 😊 heb nu een eigen moestuin en koop geen boxen meer

 5. Renske
  19 september 2020 / 07:39

  Hier ook geen too good to go meer. Ik vind het super leuk om te doen maar hier is 75% van de inhoud vlees. En dat eet ik niet.
  Voor anderen juist de reden om het wel te doen! En dan is t dus wel echt super voordelig.

 6. Carla
  2 oktober 2020 / 13:12

  De supermarkt boxen koop ik niet meer maar op vrijdag of zaterdag probeer ik een box van een bakker te kopen.
  Luxe brood en vaak koek en warme broodjes.
  Ik ben nu meer kritisch dan dat ik vorig jaar was.

 7. A. van der Weegen
  2 oktober 2020 / 18:10

  Moet geluk hebben…Lidl tgtg box altijd alleen groente en fruit ( ben veganist ). Soms 4 kilo aardappels ( eet ik nooit ) die ik kan ruil tegen verse kruiden uit de tuin. Soms prachtpakket met BV. veel zachtfruit, puntpaprika’s, cantharellen, biotomaten etc.

  Maar 2.99…….!!!
  Voor de rest haal ik inderdaad ook nergens tgtg boxen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *