Zo snij je een ui zonder te huilen!


Stel je voor: Je vriendin heeft je een recept gegeven voor een heerlijke risotto. Je hebt alle ingrediënten verzameld en je begint als eerste met het snijden van de ui. Je ziet de bui letterlijk en figuurlijk al hangen. Heb je ook een hekel aan de tranende ogen? Met deze tips snij je een ui zonder dat je er uit ziet alsof je The Notebook hebt gekeken. 

Lees ook: Zo krijg jij een goede nachtrust!

koelkast

Leg je ui in de koelkast

Leg de ui 15 minuten in de koelkast alvorens je hem gaat snijden. Door de kou geeft de ui minder syn-Propanethial-S-oxide (de stof waardoor je ogen gaan tranen) af.

citroen

Wrijf het mes in met een citroen

Voordat je gaat snijden is het aan te raden om je mes in te wrijven met een citroenschijfje. Het Citroenzuur neutraliseert de enzymen in de uien.

brood

Stop een stukje brood in je mond

Als je een stuk brood in je mond legt, ga je tijdens het snijden van uien niet huilen. Brood absorbeert namelijk de stoffen die vrijkomen die jouw ogen laten tranen.

slijpen

Zorg voor een scherp mes

Als je uien gaat snijden, breek je de cellen die de zuren afgeven. Een scherp mes zorgt ervoor dat je minder cellen breekt. Je ogen gaan dan ook minder irriteren.

Misschien interessant: Ben je vaak moe? Dit is de reden!

Bron: Purewow

Recent Posts