Stel je voor: Je vriendin heeft je een recept gegeven voor een heerlijke risotto. Je hebt alle ingrediënten verzameld en je begint als eerste met het snijden van de ui. Je ziet de bui letterlijk en figuurlijk al hangen. Heb je ook een hekel aan de tranende ogen? Met deze tips snij je een ui zonder dat je er uit ziet alsof je The Notebook hebt gekeken.
Lees ook: Zo krijg jij een goede nachtrust!
Leg je ui in de koelkast
Leg de ui 15 minuten in de koelkast alvorens je hem gaat snijden. Door de kou geeft de ui minder syn-Propanethial-S-oxide (de stof waardoor je ogen gaan tranen) af.
Wrijf het mes in met een citroen
Voordat je gaat snijden is het aan te raden om je mes in te wrijven met een citroenschijfje. Het Citroenzuur neutraliseert de enzymen in de uien.
Stop een stukje brood in je mond
Als je een stuk brood in je mond legt, ga je tijdens het snijden van uien niet huilen. Brood absorbeert namelijk de stoffen die vrijkomen die jouw ogen laten tranen.
Zorg voor een scherp mes
Als je uien gaat snijden, breek je de cellen die de zuren afgeven. Een scherp mes zorgt ervoor dat je minder cellen breekt. Je ogen gaan dan ook minder irriteren.
Misschien interessant: Ben je vaak moe? Dit is de reden!
Bron: Purewow