10 acties waardoor jij onnodig veel geld weggooit!


acties

Geld weggooien? De titel van deze blog geeft je vast een naar gevoel. Want niemand gooit toch geld weg? Ik zie een regen van bankbiljetjes voor me die zo in het rioolputje in de straat dwarrelen. Ik bedoel het natuurlijk niet zó letterlijk, maar het is wel iets om over na te denken. Ongemerkt gooien we onnodig veel geld weg door ondoordachte acties.

Voordat we kunnen beginnen met sparen, is het handig om de zogenaamde geldlekken te repareren. Waar gaat jouw geld onnodig naar toe? Laten we dat eens voor de goede gang van zaken gaan checken. Dit zijn mogelijk 10 acties waar jij geld aan uit geeft, terwijl dit helemaal niet hoeft!

Je betaalt te veel voor je telefoon

We willen altijd maar het nieuwste model telefoon, maar een mobiel die een paar jaar oud is, doet ook nog prima zijn dienst! Als jij je abonnement ‘mag verlengen’, krijg je vaak een nieuw toestel. Je oude toestel is slechts 2 jaar oud en kan best nog eens 2 jaar mee. Sluit vanaf dat moment je huidige abonnement en neem een sim only abonnement. Deze kost mij slechts €13,00 per maand! Deze heb ik via Simyo afgesloten, een betrouwbare en goedkope provider! Check hier alle info! Dat scheelt je op maandbasis een aantal tientjes tegenover jouw oude abonnement.

Je brengt miskopen niet terug

Heb je een shirt gekocht en past het niet goed? Laat het niet in de kast hangen en breng het meteen terug voordat de omruil termijn verlopen is. Het is zonde om geld te verliezen door onnodige acties als deze.

Je staat rood terwijl je spaargeld hebt

Dreig je rood te staan? Boek dan snel even iets over van je spaarrekening. Je moet namelijk meer rente betalen over rood staan, dan dat je spaarrente krijgt.

Je brengt boeken niet terug naar de bibliotheek

Breng boeken tijdig terug naar de bibliotheek om een boete te voorkomen.

Je verspilt energie in huis

Lampen die vaak aan blijven staan, de deuren open. Een half uur lang douchen, noem het maar op! Dit zijn allemaal voorbeelden van energieverspilling. Tips om energie te besparen: Douche dagelijks 5 minuten, vervang je lampen voor spaarlampen en bak eens wat vaker in de airfryer in plaats van de oven.

Je hebt onnodige tijdschrift abonnementen

Wil je echt sparen? Zeg dan onnodige abonnementen op. Informatie in tijdschriften of de tvgids kun je ook online lezen. Koop een tijdschrift incidenteel als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Je hebt een fitness abonnement, maar je gaat nooit

Dit is het meest onnodige geldlek in mijn opinie. Je kunt beter de resterende periode naar de sportschool gaan, en daarna je abonnement stop zetten.

Je laat kortingsbonnen, acties en cadeaubonnen liggen

Heb je kortingsbonnen en cadeaubonnen? Verzilver ze voordat ze straks niet meer geldig zijn! Zo gooi je geld haast letterlijk weg door het afvoerputje.

Je koopt spullen dubbel

In de hedendaagse maatschappij waar minimalisme een vies woord is, hebben weer meer spullen dan ooit. En dan voornamelijk goedkope spullen van slechte kwaliteit die we vaak dubbel hebben en ook nog niet eens gebruiken. Ga eens ontspullen en check welke items je hebt. Heb je iets nodig? Dan kun je beter eerst thuis op zoek gaan voordat je naar de winkel gaat.

Je betaalt niet voor het parkeren

Er zijn maar weinig mensen die bewust niet betalen voor het parkeren. Jij zult waarschijnlijk ook altijd netjes jouw parkeerkaartjes betalen. Toch kan het wel eens voorkomen dat het niet meteen duidelijk is of je ergens moet betalen voor het parkeren. Check dit via een parkeer app om boetes te voorkomen.

 

Recent Posts