10 beauty fouten die je waarschijnlijk maakt!


image-2017-05-29

Helaas hebben we niet elke dag een make-up artist tot onze beschikking die onze make-up doet en moeten we daarom veel zelf doen. Helaas maken we daarbij ook wel eens wat beauty fouten die we misschien niet helemaal door hebben. 

Tijdens je beautyroutine kun je natuurlijk niets fout doen wanneer je het zelf mooi vindt, maar soms maak je sommige fouten onbewust. Deze 1o beauty fouten maak je waarschijnlijk onbewust!

10 beauty fouten die je waarschijnlijk maakt!

1 – Maar één soort licht

Vooral in de winter zul je je make-up vaak met kunstlicht doen. Dit is niet heel handig! Het kan namelijk zijn dat het er in kunstlicht heel goed uitziet, maar het in daglicht niet uitpakt hoe je het bedoelt had. Check je make-up dus ook even in daglicht!

2 – Kwasten niet reinigen

Een hele slechte eigenschap waar we ons waarschijnlijk allemaal schuldig aan maken, is het te weinig wassen van onze kwasten. Het is zelfs zo erg dat je er puistjes van kunt krijgen omdat er zoveel bacteriën inzitten. Iel! Maak je kwasten dus minimaal één keer in de drie weken schoon!

3 – Luisteren naar elke review

Reviews op internet zijn fijn, maar niet iedereens mening over een product is hetzelfde. Houd in je achterhoofd dat iedereen een andere huidtype en -kleur heeft! Het kan dus zo maar zijn dat een product bij jouw favoriete Youtuber goed werkt, maar bij jou niet zog oed uitpakt. Probeer het product dus altijd zelf nog uit!

4 – ’s morgen droogshampoo aanbrengen

Wanneer je haar vet is, is het fijn dat er droogshampoo bestaat. Een veel gemaakte fout is alleen dat je dit op de ochtend zelf aanbrengt. Dit werkt namelijk beter wanneer je het voordat je gaat slapen in je haar sprayt!

5 – Elke dag dezelfde parfum dragen

Je neus, lichaam én je omgeving gaan wennen aan de geur van jouw parfum. Daardoor zul je hem niet zo goed meer ruiken! Wissel dus regelmatig af met een andere parfum zodat je niet voor niets die lekkere parfum op doet!

6 – Je gebruikt maar één concealer

Eigenlijk heb je echt twee soorten concealer nodig. Eentje voor onder de ogen, een lichtere, en eentje voor op je oneffenheden, in je huidkleur. Doe nooit een lichte concealer op je oneffenheden, dit benadrukt ze alleen maar nog meer!

7 – Niet genoeg blenden

Het is heel belangrijk dat je alle lijnen die je zet met make-up goed blend. Het ziet er heel raar uit als je hele duidelijk lijnen op je gezicht hebt zitten!

8 – Té droge huid

Heb je een droge huid? Gebruik een goede hydraterende crème voordat je begint met je make-up. Op een droge huid blijft de make-up niet mooi zitten.

9 – Naar bed gaan met make-up op

Precies hierom moet je dit niet doen!

10 – Contour te laag

Contouren is heel fijn om je gezicht slanker te laten lijken, maar wanneer je deze te laag aanbrengt kan het gaan lijken of je gezicht ‘hangt’. Dat willen we niet hebben natuurlijk! Breng je contour dus echt tegen je wangen aan.

Het is fijn als je make-up er perfect uit komt te zien. Hopelijk helpen deze tips je weer een stukje verder en creëer je zo de perfecte beautyroutine!

Recent Posts