5 Dingen die je over je huid moet weten!


huid

Veel mensen hebben problemen met hun huid. Soms is dit hormonaal bepaald, maar soms kan er ook een andere reden achter zitten. Hieronder staan handige weetjes over de huid en misschien ook wel de oplossing voor jouw huidprobleem!

Collageenafname begint op je 25e

Collageen is hetgeen dat ervoor zorgt dat deze er jong uit ziet. Je huid bestaat voor maar liefst 70% uit collageen! Het zorgt voor de stevigheid en de elasticiteit. Wanneer dit afneemt gaat de huid verslappen en krijg je rimpels. Dit begint al vanaf je 25e levensjaar! Het is dus belangrijk op een vroege leeftijd te beginnen met anti-aging crèmes. In veel van deze crèmes zit namelijk collageen verwerkt. Hierdoor blijf je voorzien van collageen en vertraag je het proces van huidveroudering!

Het dunste stukje

Het dunste stukje huid is het ooglid. Hier ontstaan dus ook het snelste rimpels! Vooral op dit plekje is het dus belangrijk te smeren met collageen. Het dikste stukje? Onder je voeten!

Tips bij verbranding

De zomer komt er weer aan en dan is er ook het risico op verbranding. Wist je dat veel etenswaren verzorgend kunnen helpen bij een verbranding? Handig wanneer je geen aftersun in huis hebt! Plakjes komkommer geven een verzachtende en verkoelende werking, maar zijn misschien wat moeilijker om aan te brengen. Zuivelproducten werken heel goed tegen de pijn. Het makkelijkste is yoghurt of kwark te nemen omdat dit beter op de huid blijft liggen. Over honing is al bekend dat het een helende werking heeft bij wondjes maar ook bij verbranding kan het helpen! Honing helpt in het helingsproces en verzacht daardoor ook de pijn.

huid2

Tips tegen droge huid

De huid kan heel snel uitdrogen. Veel mensen ondervinden dit in de winter, maar ook in de zomer kan dit gebeuren! Vooral de airco is een grote boosdoener. Maar hoe is het uitdrogen te voorkomen? Natuurlijk is het algemeen bekend dat we 2 liter water per dag moeten drinken en hierbij speelt het ook een grote rol. Ook is het niet nodig elke dag te douchen. Dit klinkt misschien raar, maar elke dag douchen kan de huid juist uitdrogen! Wanneer je in de zomervakantie naar het strand gaat en toch elke dag wil douchen, zorg er dan voor dat je niet langer dan 15 minuten doucht of in bad gaat! Als laatste is het eten van avocado een hele goede tip en het is ook nog heel erg lekker ;).

Schoonheidsslaapjes bestaan echt!

In je slaap herstelt je hele lichaam, dus ook je huid. Een Zweedse studie heeft uitgewezen dat je er met 8 uur slaap per nacht het mooiste uitziet. Ook helpt genoeg slaap tegen donkere kringen. Door te weinig slaap breekt de collageen (ja, daar is het weer) af waardoor de bloedvaten onder de huid van de ogen meer zichtbaar worden. Een goede nachtrust nemen is zeker aan te raden. Dus heb je een slechte huid? Check of het aan je slaapritme ligt!

Door: Letitzia van studentstylesite.nl 

Recent Posts