5 Effectieve tips om te besparen op je telefoonkosten


annie-spratt-121599

Ik merk vaak in mijn omgeving dat mensen klagen over hun hoge telefoonrekening aan het einde van de maand. Vrienden die over hun bundel heen zijn gegaan hebben in het verleden wel eens plannen gecanceld omdat het niet ‘verstandig’ zou zijn na de afschrijving door hun provider.

Dat is best zonde, want door een paar effectieve bespaar tips kun je een hoop geld besparen op je telefoonkosten. Ik ga ze vandaag met je delen:

Maak gebruik van wifi

Als ik zeg; maak gebruik van je wifi, dan denk je vast dat dit erg logisch is. Ik bedoel, wie heeft er nou geen wifi in huis of maakt verbinding zodra er een wifi spot in de buurt is? Je zult je verbazen hoe veel mensen de optie ‘wifi uit’ hebben ingeschakeld omdat ze liever van hun bundel snoepen i.p.v. een slechte wifi verbinding te gebruiken. Ik begrijp je volkomen, maar vergeet vervolgens niet deze optie weer in te schakelen. Als je dit vergeet kun je binnen een ruk door je data bundel heen zijn. Zeker als je over je facebook feed heen gaat en tientallen filmpjes te zien krijgt.

Download gratis apps om te besparen op je telefoonkosten

Vroeger was het verschil qua kwaliteit tussen gratis en betaalde apps mega groot. Kort gezegd: met een gratis versie of trial kon je niks. Tegenwoordig zijn de gratis apps bijna net zo geavanceerd als de betaalde versie. Blijf dus goed zoeken in de app store.

freestocks-org-158328

Kies voor Sim only

Een Sim only abonnement kan erg voordelig zijn. Ik ben bij Simyo aangesloten en ik betaal slechts €13,00 per maand voor 100 belminuten en 4000 mb internet. Als je slim te werk gaat (gebruik wifi en internet bellen) dan kun je met een minimale bundel en gemiddeld verbruik goed uitkomen. Aanmelden bij Simyo kan via deze link.

Kies een passend toestel

Trust me, je hoeft echt niet het nieuwste toestel te hebben. Nu zal ik je geen Nokia 3310 aanraden, maar een oudere versie smartphone doet het ook goed! Zo lang je maar de belangrijkste functies kunt gebruiken. Een los toestel en een sim only abonnement kan jou honderden euro’s per twee jaar besparen op je telefoonkosten.

Kies voor een provider waar je maandelijks jouw bundels kunt aanpassen

Er is een nieuwe liefde in je leven en door alle videocalls rijzen jouw kosten de pan uit. We’ve all been there, en dan is het erg handig als je maandelijks je bundels kunt aanpassen om hoge kosten te besparen. Dit is niet mogelijk bij alle providers. Check daarom goed welke providers dit wél aanbieden. Simyo is een van deze providers. Is je relatie stuk gelopen? Dan kun je altijd jouw bundel weer omlaag zetten. Je betaald minder en het is lekker makkelijk.

Recent Posts