Vier kledingstukken waar je niet op moet besparen!


image-2017-06-05

We zijn altijd bezig met besparen en hoe we het beste om kunnen gaan met ons geld. Dit is fijn, maar soms bespaar je juist geld door iets méér uit te geven. Deze vier kledingstukken zullen je namelijk veel meer opleveren wanneer je er mee aan uit geeft!

Sommige kledingstukken zoals t-shirts of rokje, kun je makkelijk voor een lage prijs kopen bij je favoriete budget winkel. Aan andere kledingstukken ben je helaas wat meer tijd en geld kwijt.

Vier kledingstukken waar je niet op moet besparen!

1 – Sportschoenen

Een heel belangrijke basis voor je outfit. Je moet er de hele dag op lopen en je moet er dus voor zorgen dat je een goede stevige basis hebt voor je voeten. Natuurlijk hoef je niet voor elke paar schoenen veel geld uit te geven, maar je paar sportschoenen zijn wel erg belangrijk. In de sportschool of op het sportveld maak je namelijk bewegingen die intensief zijn voor je voeten en benen. Zorg daarom voor een goede bescherming in de vorm van goede sportschoenen. Laat je adviseren in een winkel om de juist sportschoenen bij jouw sport te vinden!

2 – Spijkerbroek

Spijkerbroeken zijn krengen. In iedere winkel heb je een andere maat nodig, ze zitten nooit helemaal kapot en slijten vaak. Wanneer je dan eindelijk wél een goede spijkerbroek vindt, is het goed hier in te investeren. Je kunt namelijk het beste kijken naar de cost per wear. Heb je een broek van €150,- gekocht die je vervolgens 150 dagen aan hebt? Dan is de cost per wear €1,-. Heb je een spijkerbroek van €20,- gekocht die na 10 dagen al kapot gaat? Dan is de cost per wear €2,-. Dat wordt dus investeren om uiteindelijk te besparen!

3 – BH 

Bij een BH gaat het niet per sé om de kwaliteit van de BH, maar vooral om de maat. Wanneer je bij een winkel als Primark of H&M een Bh koopt hoeft de kwaliteit niet eens zo slecht te zijn, maar er is niemand bij die kan controleren of de BH wel goed zit. Bij een winkel als Hunkemöller of Victoria’s Secret krijg je persoonlijke hulp van de verkoopster zodat je zeker weer dat de BH goed zit. Je cupmaat kan per model verschillen. Ga er dus niet zomaar vanuit dat een maat goed zit!

4 – Winterjas

Je winterjas draag je natuurlijk een groot deel van de winter. Misschien heb je meerdere jassen om af te wisselen, maar vaak is er toch een jas die je het meeste draagt. Het is dan ook belangrijk dat deze jas wel een goede kwaliteit heeft. In de zomer kun je makkelijk af wisselen van jassen, in de winter is dat toch iets lastiger. Dit betekent natuurlijk niet dat je €800,- voor een jas moet gaan uitgeven, maar je kunt er beter wel aandacht aan besteden als je hem bijna 3 maanden achter elkaar elke dag aan moet, in weer en wind! Als je het echt goed doet, kun je hem zelf volgend seizoen nog aan ;).

Uiteindelijk bespaar je soms dus meer, ook al geef je meer uit aan een kledingstuk. Kijk goed wanneer het een kledingstuk is dat je vaak draagt en kijk dan hoe belangrijk de kwaliteit is. Voor deze kledingstukken moet je misschien wat meer neerleggen, maar dan heb je ook wat!

Recent Posts