5 Slimme tips voor de goedkoopste treinkaartjes!


Er valt nog zoveel van ons land te ontdekken. Daarom heb ik besloten om dit jaar niet naar een buitenlandse bestemming te gaan, maar uitjes in Nederland te ondernemen. Een perfect vervoersmiddel om op reis te gaan in eigen land, is natuurlijk de trein. Als je een ticket aan de automaat moet kopen, ben je echter onwijs duur uit.

Wist je dat Nederland het duurste openbaar vervoer heeft van Europa? De prijzen stijgen de pan uit en vaak voor de gewone mens niet betaalbaar. Gelukkig zijn er diverse acties waarmee je treinkaartjes met korting kunt kopen. Vaak een aanbieding met nog iets extra’s erbij zoals een kop koffie of een gebakje op een station. Er zijn meer mogelijkheden om goedkoop met de trein te reizen. Ik deel 5 tips!

Goedkope treinkaartjes bij Kruidvat & Hema etc.

Bij winkels als Kruidvat, Hema, Blokker, Albert Heijn e.d. hebben ze wel eens goedkope treinkaartjes in de aanbieding. Deze kosten vaak tussen de €14,- en de €19,50. Misschien net iets goedkoper of duurder. Het betreft dan vaak een dagretour voor buiten de spits. Je kunt het kaartje dan pas na 9.00 gebruiken.

Goedkope treinkaartjes via dealsites

Via vakantieveilingen of actie van de dag kun je ook goedkope treinkaartjes scoren! Onlangs zag ik dat ze ook enkele reizen verkopen (richting geselecteerde bestemmingen) voor €10,50! Als je een weekendtrip wil maken, is dit natuurlijk ideaal. Ook hebben ze vaak goedkope retourtjes in de aanbieding. Check de website voor het huidige aanbod.

goedkope treinkaartjes

Spoordeelwinkel

Wist je dat de NS ook zelf treinreizen met korting aanbiedt? Goedkope dagjes uit kun je vinden via de online spoordeelwinkel. Een goedkoop retourtje kost vaak €19,50 en je kunt ook combideal kopen (trein+uitje/lunch/overnachting). Ik neem maandelijks een kijkje!

NS Flex: 40% korting

Momenteel heb ik via NS flex een abonnement om in de daluren 40% korting te krijgen op al mijn treinreizen. Dit kost mij €5,- per maand en dit heb ik al na een ritje terug verdient. Dit is een prima abonnement om goedkoop binnen jouw regio te reizen.

NS Flex: Weekend vrij

Ook kun je een weekend vrij abonnement nemen. Dit kost €32,- per maand en dan kun je vanaf vrijdag 18.30 tot maandagochtend 4.00 gratis reizen. Met NS flex heb je de mogelijkheid om abonnementen maandelijks te wijzigen of stop te zetten. Dus als je slechts een maand elk weekend door Nederland wilt reizen, dan kan dat gewoon voor 32 euries. Zo’n maand onbeperkt reizen in het weekend staat nog op mijn to-do lijstje!

Recent Posts