5 tips voor het shoppen tijdens de sale


saleZowat elke winkel heeft in deze tijd van het jaar een bordje met SALE voor het raam hangen. Altijd fijn natuurlijk, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Heb je die kleren uit de sale echt nodig? En krijg je wel echt zoveel korting als je denkt? Hierbij wat tips zodat jij dé perfect outfit voor fikse korting scoort ;).

5 Tips voor shoppen tijdens de sale!

1 – Denk vooruit

Vaak zijn er kledingstukken in de sale die niet echt geschikt zijn voor het huidige seizoen. Alsnog kun je hele fijne dingen scoren! Je kunt namelijk alvast inkopen voor het komende seizoen. Weet je al dat je deze lente/zomer op vakantie gaat? Dan is nu de tijd om een leuk badpak of bikini te scoren. Ben je gek op croptops? Dan score je die nu in veel winkels voor maar een paar euro. Handig voor deze zomer ;). Ook kun je kijken op de koopjeskalender voor de beste aanbiedingen per seizoen!

2 – Mix & Match

Soms wordt je verblind door de lage prijzen. Let goed op jezelf! Ga niet zomaar dingen kopen, omdat ze goedkoop zijn die uiteindelijk helemaal niet gedragen worden. Kijk goed wat bij jouw stijl en andere kleding past. Kijk ook of je al een soortgelijk kledingstuk in de kast hebt hangen. Soms kun je sommige kledingstukken juist wél heel goed combineren. Juist wanneer er veel zomerkleding in de uitverkoop is, kun je deze vaak combineren met een vestje of een legging die je waarschijnlijk al in je kast hebt liggen.

winkelen

3 – Neem iemand mee

Ga je shoppen tijdens de sale? Neem iemand mee die je kan helpen met zoeken én met beslissen. Twee zien natuurlijk meer dan één. Ook kunnen zij jou tegenhouden als dat nodig is. Het is soms wat moeilijker om jouw maat te vinden, omdat sale gepaard gaat met rommel. Wanneer je iemand meeneemt die je kan helpen zoeken, vind je vast wél wat je nodig hebt ;). Kies dan wel iemand uit die eerlijk tegen jou kan zeggen hoe iets jou staat.

4 – Ga altijd passen

Door alle drukte en door de lage prijzen, ben je misschien geneigd niet te gaan passen. Toch moet je dat juist wél doen! Het zou natuurlijk zonde zijn dat je thuis komt en een aantal van jouw aankopen niet past. Dan heb je alsnog het geld wat je dacht te besparen weer verspild. Vaak kun je artikelen in de sale namelijk ook niet makkelijk terugbrengen. Je krijgt vaak een waardebon, in plaats van geld. Let dus goed op, want soms is een kledingstuk in ‘jouw’ maat toch niet helemaal geschikt voor je.

5 – Kijk in de winkel én op internet

Vaak hebben winkels tijdens de sale een ander assortiment in de winkel, dan op de website. Het kan zijn dat er in de winkel nog artikelen liggen die niet meer leverbaar zijn via de website of dat er op de website een groter aanbod is dan in de winkel. Is er een artikel uitverkocht op internet? Dan kan het zomaar zijn dat hij wél nog in de winkel te verkrijgen is! Hangt je maat er niet in de winkel? Kijk via je mobiel op internet of hij daar nog wel beschikbaar is.

Misschien ook interessant: De beste tips tijdens de uitverkoop!

Shop ze 😉

Door Letizia

Recent Posts