3x leuke én leerzame netflixseries


image-2017-06-08 (1)

We zijn altijd op zoek naar een excuus om onze favoriete netflixseries te bingewatchen. Bij deze series heb je een daadwerkelijk excuus. Deze drie series zijn naast dat ze super leuk zijn om te kijken, ook nog eens hele leerzame netflixseries! 

Bij veel series zit er natuurlijk een dubbele boodschap achter het verhaal, maar deze series kunnen daadwerkelijk iets toevoegen aan jouw leven! Ze leren je bijvoorbeeld hoe iemand succesvol is geworden of hoe het er nou écht aan toe gaat in een bepaalde sector. Dit zijn drie leerzame netflixseries die je veilig kunt bingewatchen.

5x leuke én leerzame netflixseries

Girlboss

Deze serie gaat over het verhaal van Sophia Amoruso, die het gelijknamige boek geschreven heeft over haar eigen leven. In dit verhaal beschrijft ze hoe ze van uit het niets een succesvolle business heeft opgezet. De serie is, uiteraard, erg overdreven in tegenstelling tot het boek. Toch is het nog steeds een erg leerzame netflixserie om te kijken! De serie laat goed zien hoe Sophia begon met het verkopen van vintage kleding, die ze voor weinig scoorde, op haar eigen eBay pagina. Wanneer je je eigen bedrijf wilt beginnen of als je geen idee hebt wat je met je leven wilt doen, dan is dit een top serie voor jou!

Chef’s Table

In deze serie worden top chef uit Frankrijk gevolgd in hun dagelijkse bezigheden. Er wordt tot in detail laten zien hoe deze chefs hun menu’s en gerechten tot stand brengen. Het is niet alleen leerzaam als je kok wilt worden, maar ook als je gewoon geïnteresseerd bent in eten. Er wordt diep ingegaan op de achtergrond van het eten, dus ook wat voor invloed het op het milieu en de omgeving heeft. Oftewel super interessant én leerzaam!

Abstract: The Art of Design

Bij deze series worden er acht verschillende designers gevolgd in hun proces van designen. Zij laten van binnen en buiten zien hoe een bepaald voorwerp tot stand is gekomen. Het ene ontwerp is heel leuk, het andere juist heel praktisch. Niet alleen als je een designer bent is dit heel interessant, maar ook als je niks met design hebt zul je er snel achter komen wat de logica is achter een ontwerp.

Met deze series hoef je je dus niet te verantwoorden waarom je deze serie aan het kijken bent, in plaats van iets nuttigs. Deze series geven je inzicht in iets wat je misschien altijd al hebt willen weten. Kijken dus!

Recent Posts