5x Tips om goede kwaliteit budget make-up te kopen!


Budget make-up is een hele uitkomst wanneer je niet veel geld te besteden hebt. Er zitten veel pareltjes tussen, maar helaas hebben sommige producten naast een lage prijs ook een lage kwaliteit. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je alleen de producten koopt die wél van goede kwaliteit zijn. Hierbij 5 dingen waar je op kunt letten tijdens het kopen van budget make-up om een miskoop te voorkomen!

Swatch het product altijd

Vaak liggen er swatches voor je klaar in de winkel. De grootste tip is om het product uit te proberen op je hand/gezicht. Op deze wijze kun je meteen zien of de kleur daadwerkelijk zo fel is als hij lijkt en of de pigmentie wel goed is. Het beste is om het product aan te brengen op de plaats waar je het zou aanbrengen op je gezicht. Dus foundation bijvoorbeeld op je kaak, blush op je wangen en oogschaduw op je oogleden. Op deze manier zie meteen het resultaat van het product.
Tip! In bijna elke drogisterij hebben ze doosjes met tissues. Soms liggen ze alleen bij de wat duurdere schappen zoals maybelline of l’oreal en niet bij de budgetschappen dus het is even zoeken, maar dan hoef je tenminste niet met je hand vol swatches naar huis!

Let op overspray

Bij budget highlighters zit er vaak een overspray over het product. Dit betekent dat het eerste laagje extra veel glitter bevat, maar dat dit vervaagd wanneer de eerste laag wordt gebruikt. Een highlighter kan hierdoor de eerste keer dat je het product swatcht heel mooi lijken, maar pakt de volgende keren minder goed uit. Het is dus bij een highlighter (en elk ander glimmend product) belangrijk om ook voorbij de eerste laag te kijken. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan wanneer je het product thuis gaat gebruiken.

Lees online reviews

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar toch wordt het vaak vergeten. Er zijn tegenwoordig zoveel blogs dat er vast wel een review moet zijn over het product dat jij wilt kopen. Tegenwoordig kun je gemakkelijk, zelfs in de winkel, de reviews lezen. Op deze manier weet je bijna zeker dat het niet mis kan gaan, iemand anders heeft het namelijk al voor je getest!

Let op je eigen huid

Is er een product die jij wilt kopen na het lezen van een blog of het zien van een filmpje op youtube? Houdt er rekening mee dat jouw huid anders op het product kan reageren dan op de huid van degene die het filmpje/de blogpost maakt. Het is dus goed om een review te lezen. Maar ga ook na of het product wel daadwerkelijk geschikt is voor jouw huidtype. Daarnaast weer: swatch het product alsnog in de winkel. Wanneer het product alsnog niet goed uitpakt, koop het niet. Natuurlijk zag het er geweldig uit in de blogpost/het filmpje, maar je zult er spijt van krijgen wanneer je thuis komt en het uiteindelijk toch niet gaat gebruiken.

Doe geen spontane aankopen

Ik ken het gevoel. Je staat voor het essence schap en wilt het liefste alles meenemen. Het fijne aan budget make-up is dat het niet zo’n pijn doet aan jouw portemonnee wanneer je één miskoop doet. Maar wanneer je vaker producten koopt waar je niet goed over na hebt gedacht, zul je het toch gaan voelen. Denk daarom goed na over het product dat je wilt kopen. Heb ik dit echt nodig/Wil ik dit echt heel graag hebben? Is dit een kleur/product dat ik nog niet thuis heb liggen? Pakt het net zo goed uit op mijn gezicht als ik had verwacht? Ga ik dit product genoeg gebruiken? Wanneer je elke vraag met ja kunt beantwoorden is het waarschijnlijk een goede keuze en zul je er geen spijt van krijgen.

Door: Letizia 

Recent Posts