6 Budget Moederdag activiteiten tijdens Social Distancing


Helaas leven we nu in een tijdperk waar we elkaar minder vaak, of misschien wel helemaal niet meer zien. De 1,5 meter samenleving is een feit, en een prachtige toevoeging voor ‘uitdrukking van het jaar’. Evenementen en feestdagen gaan niet door. Ook moederdag zal met een aantal aanpassingen ‘gevierd’ worden.

Juist nu is het belangrijk om de mensen om jou heen, waaronder jouw moeder, te laten weten dat je aan ze denkt. Dat kan met lieve woorden, maar ook met een paar leuke cadeaus of activiteiten. Aangepast op de huidige omstandigheden én met budget in het achterhoofd!

Cadeaus per post sturen

E-commerce speelt handig in op de huidige omstandigheden. Mensen bestellen nu meer online omdat de winkels dicht zijn. Je kunt ook een leuk cadeau bij je moeder afleveren. En dit hoeft helemaal niet duur te zijn! Wie goed zoekt, kan fijne deals vinden. Waaronder de ‘groene kneusjes’ box van Plantje.nl. Volgens de reviews op Facebook zijn de ontvangen plantjes (een aantal mensen ontving 13 stuks) helemaal niet zo kneus en is het een mooie aanvulling óf starterspakket voor een urban jungle in huis. Ik heb mijn box besteld en na ontvangst plaats ik een review!

Ga samen tuinieren

Tuinieren is leuk én kan op 1,5 meter afstand. Wellicht heeft jouw moeder een klus lang uitgesteld en kan je haar ermee helpen.

Maak een snoep of healthy pakket

Mag jouw moeder vanwege haar gezondheid geen bezoek ontvangen of lijkt het je onverstandig om elkaar te zien? Stel een mystery-box samen met snoep, koek en chips. Of ga op de gezonde tour en maak een healthy pakket. Zet dit voor haar deur neer en zwaai naar elkaar voor het raam. Dan ben je toch even langs geweest zonder risico.

Stuur een voucher

Maak via Canva een leuke voucher voor een activiteit in ‘betere tijden’. Het is even niet anders, maar jullie hebben wel iets om naar uit te kijken!

Speel een spelletje via een app

Er zijn een aantal apps waarmee je op afstand een spelletjes kunt spelen. Voorbeelden zijn:

  • Trivia crack
  • De slimste mens
  • Wordfeud (scrabble)
  • Rummikub
  • Uno

Download beiden de app en geef elkaars gebruikersnaam door. Plezier gegarandeerd!

Op bezoek, camping style

Als de situatie het toe laat, kun je elkaar met een paar aanpassingen ook bezoeken. Mijn grootouders wonen een paar blokken verderop in een seniorenflat. Gelukkig wonen ze op de begane grond met een balkonnetje aan de straatkant. Ik neem mijn klapstoeltje onder de arm, eigen drinken en koekjes mee en ga op een paar meter afstand van het balkon zitten. Zo komen we niet met elkaar in aanraking, maar kunnen we toch een gezellige tijd hebben. Probeer de mogelijkheden voor jullie situatie te bekijken.

 

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten, Mystery boxen en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Recent Posts