6 tips om kringloop kleding te kopen als een pro!


kringloopPersoonlijk vind ik het echt geweldig om kringloop-, vintagewinkels en marktjes af te struinen naar tweedehands kleding. Ik ben vaak in de kringloop te vinden waar je de meest duurzame kleding vindt voor een lage prijs. De kwaliteit is vaak beter dan fast fashion en wie goed zoekt kan er dure merkkleding kopen voor een prikkie. De enige note: De kleding is meestal gedragen. Zit je daar helemaal niet mee en ben je klaar om je slag te slaan? Dan heb je wellicht wat aan de volgende tips

Begin klein

Heb je nog weinig ervaring met het kopen en dragen van tweedehands en vintage kleding? Dan kun je bijvoorbeeld beginnen met het dragen van accessoires. Een ketting of oude broche kan je outfit nonchalant afmaken zonder dat je geheel terug naar de 90’s bent gegaan.

Kijk naar kwaliteit

Bij de kringloop winkel hoef je niet per definitie oude kleding te vinden. Er hangen ook kledingstukken van bijvoorbeeld H&M die slechts een paar seizoenen oud zijn. Als je kwalitatief goede kleding wil kopen, dan moeten we even terug in de tijd. Je zult in de rekken merken vinden waar je nog nooit van gehoord hebt. Deze merken zijn geproduceerd in een tijd waar ‘fast fashion’ nog niet zo populair was. Denk bij fast fashion aan kleding van H&M, Bershka, C&A, Primark, e.d. Een deel van de kleding die je in de kringloopwinkels vindt is vaak van betere kwaliteit dan deze fast fashion merken. Wie goed zoekt, zal vinden!

Gold label!

Bekijk ook even het labeltje ‘Made in’. Als een kledingstuk ‘Made in France’ of ‘Made in Italy’ bevat heb je goud in handen. Dit zijn namelijk vaak iets duurdere en kwalitatief betere kleding. Deze kun jij voor een fijn prijsje kopen!

tweedehands

Scoor nieuwe oude trends

Momenteel komen er veel trends uit de jaren 70, 80 en 90 weer in de mode. Denk hierbij aan de flared jeans (broeken met wijde pijpen), Crop tops (naveltruitjes), Mom jeans, (Jaren 90 jeans), spijker jasjes, kabeltruien e.d. Deze trends kun je wellicht vinden bij de kringloopwinkel!

Tijdloze items

Bij de kringloopwinkel kun je ook veel tijdloze items vinden. Deze kledingstukken passen altijd in je garderobe. Denk hierbij aan kleine handtassen, lederen riemen, basics, sneakers, pumps etc.

Kringloop karma

Doe je regelmatig een kringloop koopje? Breng dan ook eens wat kleding mee en lever ze in. Als we dit met z’n allen doen maken we elkaar blij met nieuwe spullen!

Recent Posts