8 Handige tips om overheerlijke koffie te zetten!


Koffie drinken is in Nederland echt een ding. Samen met Italianen en Amerikanen staan wij er om bekend om ’s werelds grootste koffieslurpers te zijn. We staan er mee op, komen er een werkdag mee door, drinken het met visite en het liefst ook nog s’ avonds voor de t.v. Menig landgenoot heeft dan ook een voorraadje aangelegd en spaart ’très Hollands’ zeer fanatiek koffiepunten die je kunt inwisselen voor gratis producten.

Het zetten van een goede kop is een hele kunst. Zeker voor de Nederlanders die het bakkie troost erg serieus nemen waardoor de grens tussen de heilige graal en slootwater erg dun is. Met deze tips kun jij in ieder geval een overheerlijk kopje zetten:

De versheid

Om een goede bak te zetten heb je ten eerste goede koffie nodig. Qua merk is het natuurlijk een beetje uitproberen, maar het belangrijkste is dat de koffie vers is.

Gemalen of bonen

Het is bekend dat gemalen koffie haar versheid sneller verliest. Koop dan kleine hoeveelheden of neem koffiebonen in huis. Deze kun je namelijk een paar maanden bewaren. Gemalen koffie verliest de versheid al na een paar weken!

koffie2

Koffie bewaren

Om het product langer vers te houden kun je deze het beste in de originele verpakking en in een luchtdichte pot bewaren.

Zorg dat jouw koffiezetapparaat schoon is

Wil je een uitstekend bakje troost zetten? Spoel dan regelmatig even het koffiezetapparaat door. Zo voorkom je vreemde bijsmaakjes.

Laat de koffie niet te lang staan

Als je kopje te lang laat staan, en met name op een warmhoudplaatje, dan zal deze bitter van smaak worden. Een echte no-go!

Roer de koffie goed door

Als je filterkoffie zet moet je het na bereiding even goed doorroeren. De koffie die het eerst door de filter gaat is namelijk sterker dan het laatste deel.

koffie3

Gebruik een filter

Heb je hard kraanwater? Dan kun je het beste een waterfilter kopen. Hard water bevat namelijk alkalines die de fijne koffiesmaak neutraliseren.

Gebruik geen kokend water

Gebruik never nooit kokend water om een bakje te zetten. De smaak aroma’s gaan hierdoor verloren.

 

Ik hoop dat de bovenstaande tips op een positieve manier kunnen bijdragen aan jouw koffiezetkunsten.

#Dit artikel bevat een samenwerking.

Recent Posts