8 Slimme tips om elke dag voldoende te drinken


drinken

Het was de laatste paar dagen echt heerlijk weer en ik vind het fijn als de zon schijnt, maar het is dan juist super belangrijk dat je genoeg vocht binnen krijgt. Gewoon (kraan)water is natuurlijk de ideale dorstlesser, maar hoe zorg je ervoor dat je hiervan genoeg binnenkrijgt op een dag? Vandaag geef ik je 8 tips, waarmee je elke dag gemakkelijker aan je dagelijks vocht-behoeften komt. Deze 8 tips kosten trouwens ook weinig tot geen geld.

Een grote waterfles

Zelf vind ik het altijd enorm handig om een grote waterfles neer te zetten. Uit ervaring weet ik dat ik soms gewoon te lui ben om drinken te gaan halen en dat maakt het dus ook een stuk moeilijker om genoeg vocht binnen te krijgen. Gelukkig heb je al voor een paar euro een flinke fles.

Gebruik geen slappe plastic flesjes 

De plastic flesjes die je in de supermarkt koopt, kan je beter niet navullen. Dit soort flesjes slijten van binnenuit, waardoor er kleine stukjes plastic in het water terecht komen en die stukjes drink jij dan weer op. Niet zo lekker dus!

Neem water mee

Het is ook slim om te zorgen dat je altijd water bij je hebt. Zo kan je drinken wanneer je ook echt dorst hebt en hoef je het niet te forceren. Het is namelijk heel vervelend als je aan het eind van de dag nog een liter water weg moet klokken.

Zorg voor variatie

Gewoon kraanwater kan saai worden. Je kunt ook voor fruit infused water gaan. Een paar schijfjes citroen of wat stukjes aardbei in je flesje maken je water al een stuk smaakvoller. En hoe langer je het in laat trekken, hoe lekkerder het natuurlijk wordt.

Tip: In het boek ‘Detox Water’ van Sonia Lucano, zijn een heleboel lekkere variaties te vinden op gewoon kraanwater.

drinken2

Zorg voor koel water

Nu het warmer wordt, drink je makkelijker water dan wanneer het koud is. Zorg daarom voor heerlijk koud water, als het buiten warm is. Koud water geeft namelijk een verfrissend gevoel. Zelfs als je niet zo’n fan van water bent, is ijskoud water veel lekkerder.

Creatief met ijsblokjes

 IJsblokjes zijn een goede manier om je water koel te houden als je bijvoorbeeld niet thuis bent, maar waarom zouden we kiezen voor saaie smakeloze blokjes? Ik ga de laatste tijd steeds vaker voor bevroren meloenbolletjes. Lekker zoet en als het water op is, kan je de bolletjes opeten. Zo kom je ook nog eens aan je dagelijkse portie fruit.

 Eet hydraterend voedsel

 Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat je water niet lekker vindt. In dat geval kun je dan het beste vochtrijke groentes en fruit eten. Komkommer en meloen bestaan voornamelijk uit water en er zit toch een stuk meer smaak aan.

 Houd bij hoeveel vocht je al binnen hebt gekregen

 Als je niet zo goed weet hoeveel vocht je al binnen hebt gekregen, is het natuurlijk lastig te bepalen hoeveel je nog tekort komt. De makkelijkste manier om dit bij te houden, is om het ergens op te schrijven. Daarnaast bestaan er ook speciale stickers en printables, waar je het kunt afstrepen.

Deze tips helpen mij echt heel goed om gehydrateerd te blijven en ik hoop dat dat ook voor jou geldt. Natuurlijk zijn er nog genoeg andere tips te bedenken, maar deze 8 tips om meer te drinken werken voor mij het best en ze zijn ook nog eens super simpel!

Door: Nadeche van Nadechejocelyn

Recent Posts