9 Tekenen dat jij niet met Geld kunt omgaan


Ons hele leven draait om geld. Tja, in de westerse wereld kunnen we er moeilijk omheen. We verdienen geld en geven het ook weer uit aan bijvoorbeeld vaste lasten, boodschappen, uitjes, eigen initiatieven, whatsoever. Het is belangrijk om slim met je geld om te gaan en niet alle inkomsten zomaar over de balk te gooien. Sommige mensen kunnen echt niet met geld omgaan. Dan kom je door een realitycheck als deze misschien tot inzicht. Daarom presenteer ik vandaag: 9 tekenen dat jij niet met geld kunt omgaan. Herken jij jezelf in de volgende 9 punten?

9 Tekenen dat jij niet met geld kunt omgaan

Er gaat geen dag voorbij dat jij geen geld uitgeeft

Ben jij dagelijks in de spending mood? Dan heb ik het niet over vasten lasten zoals boodschappen, de zorgverzekering, energiekosten e.d. Als jij elke dag geld uitgeeft aan kleine dingen als makeup, woondeco, uit lunchen of sauna bezoekjes, dan kan dat een heel stuk minder.

Je weet niet wat jouw inkomsten en uitgaven zijn

Hoeveel verdien je? Krijg je subsidie binnen? Zet je geld opzij? En hoeveel geld geef je uit? Maak eens de balans op en je zult zien dat jij jouw uitgaven meer in de hand gaat krijgen.geld-omgaan3

Je hebt een langdurige (creditcard) schuld 

Af en toe kan het voorkomen dat je een incidentele aankoop moet doen en je creditcard moet gebruiken. Denk hierbij aan een nieuwe wasmachine. Het was natuurlijk verstandiger geweest om hiervoor een spaarpotje aan te leggen, maar als je met een creditcard betaald, zorg dat je de schuld snel terug betaald. Hoe langer je wacht, hoe meer geld je kwijt bent aan de rente.

Je durft jouw banksaldo niet te checken

Die app van de bank blijft onaangeraakt op jouw telefoon. Dat is zonde, want door te checken kun je erg makkelijk de balans op maken en ben je geneigd niet zo veel uit te geven.

‘Fuck it’ voor de kassa

Je weet dat je nog maar een paar tientjes op je bankrekening hebt staan, maar staat toch in de rij voor de kassa van de H&M. What went wrong? Dit is een typisch gevalletjes ‘fuck it’. Het maakt je allemaal niet meer uit. Je bent toch platzak. Inclusief vreugdesprongetje als het pinapparaat ‘betaling akkoord’ zegt.

Soms vraag jij je af waar jouw geld naartoe is gegaan

Weet je het niet meer? Weet je het écht niet? Graaf dan nog maar eens diep in je geheugen en weeg af of die aankopen het waard waren.

geld-omgaang2

Je hebt aan het einde van je geld een stukje maand over

Je salaris is gestort en de eerste week gaat alles goed. Misschien wel té goed. Lunchen hier, aankoopje daar. In de laatste week heb je echter maar €30,00 om rond te komen. Zie je een patroon? Dan is het tijd voor verandering!

Er zit stof op je spaarrekening

Bij wijze van spreken. Je hebt al zó lang geen geld meer op je spaarrekening gezet dat hij begint te verstoffen. Als je elke maand een bedrag spaart geeft dit een voldaan gevoel.

Je weet niet hoe je moet sparen

No problem! Budgetella heeft een paar artikelen vol tips over geld sparen online staan. Ken je het handige 50-30-20 spaarsysteem al? Of wellicht heb je iets aan deze 5 Makkelijke tips om geld te sparen. In het artikel ‘Zo maak je een realistisch bespaarplan gaan we pas écht aan de slag. Daarnaast hebben we ook talloze artikelen die je helpen te besparen in het dagelijks leven. Lees ze door, leef de tips na en je zult zien dat je aan het einde van de maand wat extra geld op je spaarrekening kunt zetten. Zo leer je ook hoe je beter met je geld kunt omgaan.

Recent Posts