9 veel voorkomende dromen en wat ze betekenen!


dromen

Iedereen droomt, en dan heb ik het niet over je toekomstige wensen, maar over het gene wat zich in je hoofd afspeelt als je slaapt. Het is een soort uitlaatklep van je onderbewustzijn om dagelijkse gevoelens te verwerken. Soms zijn deze gevoelens niet te bekennen in je bewustzijn, daarom is het handig als we deze gevoelens kunnen herkennen in onze dromen. In dit artikel lees je de 9 meest voorkomende droom-onderwerpen en hun betekenis.

Lees ook: Zo krijg je een goede nachtrust!

Je bent naakt

Als je droomt dat je naakt bent, geeft dit aan dat jij je kwetsbaar voelt. Je kunt je in je dagelijks leven buiten je comfortzone begeven. Het kan een verandering betekenen. Je kan bijvoorbeeld net van baan gewisseld zijn of je bent gaan samenwonen met een man.

Je word achtervolgt

Jij dealt waarschijnlijk niet goed met een probleem in je dagelijkse leven. Sterker nog; je probeert dit te vermijden! Denk er over na en probeer een andere aanpak. Confronteer dit onderwerp!

Je valt

Dit kan twee betekenissen hebben. Of je hebt het gevoel dat je iets kwijtraakt, de controle verliest of je houdt je te veel vast aan iets dat je eigenlijk zou moeten los laten.

Je vliegt

Dit betekent het tegenovergestelde van vallen. Als je droomt dat je vliegt heb je het gevoel dat je alles onder controle hebt en dat het jou voor de wind gaat. Dit soort dromen zien we graag!

Je bent in de zee/een meer

Dromen dat je midden in de zee of een groot meer bent kan zowel een positieve als een negatieve betekenis hebben. Was het water helder? Dan ga je goed om met je emoties! Wat het water troebel? dan kan het betekenen dat je niet zo goed omgaat met emoties.

Je bent te laat voor een afspraak!

Als je droomt dat je te laat komt voor een afspraak betekend dit dat je het in het dagelijks leven wat rustiger aan moet doen. Je neemt te veel hooi op je vork dat kan leiden tot stress. Take it easy 🙂

Je bent onvoorbereid voor een examen

Dit wil zeggen dat je nerveus bent over iets dat gaat komen. Je ervaart (onder)bewust stress over deze happening. Het kan ook betekenen dat je energie moet steken om gelukkig te zijn.

Je tanden vallen uit!

Deze droom heb ik vaak gehad! Je tanden symboliseren je zelfvertrouwen en als ze uitvallen kun jij je op een bepaald vlak onzeker voelen. Sterke tanden symboliseren het tegenovergestelde: Je voelt je goed bij het pad dat je bewandeld.

Je bent bevriend met een bekend persoon

Droom je dat je gezellig cocktailtjes drinkt met Beyoncé? Dan zegt dit iets over je eigen karakter. Het betekend dat jullie dezelfde waarden en ideeën delen. Of je streeft erna om net zoals haar te zijn.

Wat heb jij vannacht gedroomd?

Bron: Purewow

Recent Posts