7 Manieren om een aangekoekte pan schoon te maken


aangekoekte pan

Dé aangekoekte pan, de nachtmerrie van elke keukenprins(es). Let je even niet op, of heb je het vuur nét iets te hoog staan, krijg je al een hardnekkig aangekoekte laag in je pan. Deze zijn vaak moeilijk schoon te maken. Schrobben, schrobben, schrobben en het resultaat is nihil.

Zo’n vervelende aangekoekte pan kan niet alleen je keukeninventaris, maar ook je humeur behoorlijk verzieken. De afwas wordt op deze manier een hels karwei. Gelukkig bestaan er verschillende goedkope huis-tuin-keuken trucjes om je aangekoekte pan weer in een bling-bling status te krijgen. Wij vertellen je hoe!

Zo maak jij gehakt van de aangekoekte pan

Let’s go! Voordat je begint met het schoonmaken van de pan in het raadzaam om rubberen handschoenen aan te trekken. Sommige producten die je gaat gebruiken kunnen je huid irriteren. Dit is per persoon verschillend, maar neem liever het zekere voor het onzekere.

Water koken

De eerste mogelijkheid is écht heel simpel. Schenk water in de pan en laat het zo’n vijf minuten koken op het vuur. In sommige gevallen laten de aangekoekte etensresten los.

Probeer het met soda

Doe warm water in de pan en voeg daar een schepje soda aan toe. Laat het een paar uur weken en ga er vervolgens met een sponsje of de afwasborstel door heen. In de meeste gevallen is je pan binnen een mum van tijd weer schoon.

Een vaatwastablet

Aangebakken resten kun je ook met een vaatwastablet oplossen. Stop een half blokje in warm water en laat de tablet oplossen. Nog een paar uurtjes laten staan en schoonboenen maar!

Weken met cola!

Wist je al dat Cola een supermiddel is voor verschillende doeleinden? Zo kun je er aangekoekte resten mee losweken! Vul de pan met Cola en laat het even zijn werk doen. Je kunt nu de pan schoonspoelen en de resten er met gemak uitvegen. Kun jij het je voorstellen dat we dit spul in ons lichaam stoppen?

Schoonmaken met citroen

Citroen is vooral effectief als je melk hebt laten aankoeken. Wrijf de pan in met een beetje citroensap en binnen een half uur kun je de pan omspoelen en zijn de melkresten verdwenen.

Bakingsoda + warmwater + citroen

Dit is mijn favoriete combo om hardnekkige dingen schoon te maken. Laat het een uurtje weken en je kunt het met gemak schoon maken!

Schoonmaken met azijn

Ik ben niet zo fan van een azijngeur, maar het is wel een goede oplossing! Doe een scheutje azijn en koud water in de aangekoekte pan. Binnen een uurtje zijn de aangebakken restjes zacht waardoor je de pan makkelijk kunt schoonmaken.

Heb je behoefte aan meer huishoudtips? Lees de volgende artikelen dan eens door:

30 Supertips om te besparen in het huishouden

Zo bespaar je onwijs veel geld op de boodschappen

 

Recent Posts