Herfst pleasure: American pumpkin pancakes


pompoen-pannekoeken

De bladeren vallen van de bomen en de dagen worden steeds kouder en korter. Hoewel ik voorheen een echt zomermens was, ben ik tegenwoordig erg blij met de komst van de herfst. Het wordt weer gezellig knus in huis, voor de bloggers onder ons is dit het hoogseizoen en ik heb weer een goed excuus om een overheerlijke pompoen gerechten te maken. It’s the most wonderful time of the year!

Ben jij net als ik een echte pompoen-lover, en dus helemaal verslingerd aan pumpkin spice latte, pompoen soep of misschien wel een overheerlijk stoofpotje? Blijf dan lezen, want vandaag ga ik American pancakes maken met deze ultieme herfstheld!

pompoen-pannenkoek

Wat heb je nodig?

  • 400 gram Albert Heijn Biologische pompoen stukjes (1 zak)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • 200 ml melk
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel baking soda (een zakje)
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Een snufje zout
  • 60 gram rozijnen (optioneel)

Zo ga je te werk

pompoen-pannekoeken23

Voor het bereiden van de pumpkin pancakes hoef je geen complete (vaak zware) pompoen aan te schaffen. Deze biologische pompoen stukjes kun je in het namelijk nieuw in het gekoelde schap van Albert Heijn vinden. Dat scheelt je een hoop schep- en snij werk! Ze zijn namelijk al voorgesneden en kunnen meteen de pan in. Ideaal toch?

pompoen

We beginnen met het koken van de biologische pompoen stukjes. Doe de inhoud van de zak in een pan met water en voeg een snufje zout toe. Breng het aan de kook en laat de biologische pompoen stukjes zo’n 10 minuten op het vuur borrelen. Na circa 10 minuten kun je met een prikker testen of de stukjes zacht zijn. Als ze zacht zijn, kun je ze in een mengkom zetten.

pompoen-pannekoeken2

Voeg alle ingrediënten toe in de kom en mix het geheel tot een stevig glad beslag. Dit kun je het beste met een mixer doen, maar het gebruik van een garde is ook mogelijk. Dit beslag van de American pumpkin pancakes is wat dikker en steviger dan het beslag van de Hollandse pannenkoek.

pompoen-pannekoeken3Gebruik een koekenpan of braadpan om de American pumpkin pancakes te bakken. Alvorens je de pancakes gaat bakken, dien je deze pan in te vetten met wat plantaardige olie. Ik gebruik een juslepel als opscheplepel. Dit is namelijk een goede maat om pancakes te maken van medium formaat.  

pompoen-pannekoeken

Laat ze op een laag vuurtje circa 3-5 minuten aan elke zijde bakken. Zoals je kunt zien zijn deze pannenkoekjes wat kleiner en dikker. Dit is dé signatuur American pumpkin pancake.

pompoen-pannenkoeken

Voila, je American pumpkin pancakes zijn klaar! Ik heb in totaal 15 pannenkoekjes uit het deeg kunnen halen. Dit hangt er natuurlijk van af welke maat opscheplepel je gebruikt. Je kunt eventueel nog een topping van stroop, pancake syrup of salted caramel toevoegen voor de ultieme ‘tasty’ ervaring. Deze American pancakes zijn een lekkere traktatie voor het zondagsontbijt. Mijn vriend en ik vinden ze zo lekker, dat we ze iedere dag wel willen maken! Vanavond gaan we weer een lading maken haha!

Als de donkere wolken zich samentrekken en de dagen korter worden, is het belangrijk om extra te focussen op onze voeding. De herfst is in aantocht en nu de ‘R’ weer in de maand is, moeten we gezond en gevarieerd variabel eten om onze weerstand een handje te helpen. Het eten van voldoende verse groenten is hierbij een belangrijk aspect.

Het bereiden van verse groente kost vaak veel tijd. Tijd die we liever aan iets anders willen besteden waardoor een gezonde maaltijd er wel eens bij inschiet. Sinds kort heb ik echter de voorgesneden groenten bij Albert Heijn ontdekt, waaronder ook twee soorten groentefriet: (zoete aardappel, pastinaak en gele biet; gele en oranje wortel, koolraap en knolselderij). Deze voorgesneden groenten in friet-vorm zorgen voor een heerlijk en gezonde diversiteit in de keuken en op de verpakking kun je verschillende bereidingswijzen vinden voor extra variatie.

Wij wensen jou smakelijk eten!

#Dit artikel bevat een samenwerking

Recent Posts