8 belangrijke redenen om niet elke dag te douchen!


douchen

Jezelf douchen is een onderwerp dat we vaak vermijden. En dan vooral ‘hoe vaak’ is een groot taboe. Als je niet elke dag doucht ga je dat niet aan de grote klok hangen. Elke dag een lekkere frisse douche nemen, zo heurt het! Dit, dames en heren, is echter fout. Elke dag douchen is niet nodig, het is zelfs af te raden! In het artikel: Dit is hoe vaak we echt moeten douchen kon je lezen hoe vaak je eigenlijk écht een douche moet nemen. Vandaag vertel ik waarom je niet elke dag moet douchen

Je huid droogt uit

Vooral als je vaak last hebt van eczeem of rosacea. Hoe minder vaak jij je huid blootstelt aan warm water, hoe beter. Daarnaast strip je bij elke wasbeurt de natuurlijke oliën van je lichaam. Dit droogt de huid extra uit en het geeft een ongemakkelijk strak gevoel.

douchen2

Je kleding beschermt voldoende

Het grootste deel van je lichaam is bedekt met kleding, dus er is niet veel direct contact met de omgeving. Virussen en bacteriën zullen dan niet zo snel je lichaam bereiken. Je handen daarentegen zitten vol met bacteriën. Deze moet je dan ook een aantal keer per dag wassen.

Kleding beschermt jouw lichaam écht goed.

Studies hebben aangetoond dat je kleding verrassend effectief oliën en zweet absorberen. Dagelijkse verandering van kleding (en dan vooral je ondergoed) veel meer zal doen voor je hygiëne dan een dagelijkse douche!

douchen3

Je producten zijn slimmer dan je denkt

Je deodorant en droogshampoo hebben een lange weg afgelegd sinds hun nederige begin (maïszetmeel iemand?). Zorg dat je ze correct gebruikt.

Je gebruikt minder water

Dit is goed voor het milieu en voor jouw rekening.

douchen1

Je bespaard geld

De prijzige shampoo en conditioner die jouw kapper je heeft aangemeerd gaan langer mee als je ze niet elke dag gebruikt.

En je bespaard ook tijd!

15 minuten douchen, 10 minuten föhnen, 3 minuten je haar stijlen.. het is een heel gedoe!

douchen5

Je zult niet stinken

Tenzij je zweet als een gek of in een tropisch klimaat woont is het echt niet nodig om elke dag te douchen. Maak jij je toch een beetje druk om je hygiëne? Dan kun je jouw oksels en je lies wassen met een washandje. Dat geeft toch weer een fris gevoel en hoef je niet elke dag te douchen

Lees ook: Dun haar? Op deze manier verpest je het! 

Bron: Purewow.com

 

Recent Posts