Zo Bespaar je Honderden Euro’s op Menstruatieproducten


Deze blog is speciaal voor de dames onder ons. We gaan namelijk praten over de kosten van ‘het maandelijkse feestje’. Want als je ongesteld bent geef je ongemerkt best veel geld uit aan menstruatieproducten. Misschien kost een pakje maandverband slechts een paar euro, op jaarbasis is dit een flink bedrag.

 Het is schokkend om te zien dat menstruatieproducten zo duur zijn. En voor mensen met een kleine portemonnee niet vanzelfsprekend. Het kan goedkoper. Veel goedkoper. Vandaag deel ik een paar mogelijkheden om onwijs veel geld te besparen op menstruatieproducten.

Betalen voor menstruatieproducten

Ik neem je mee naar Schotland. Yes, het land van lekkere whisky, imposante runderen en uitgestrekte grasvlaktes heeft iets te maken met dit onderwerp. Schotland is namelijk het eerste land ter wereld dat menstruatieproducten gratis beschikbaar stelt. In apotheken, buurtcentra en bij jeugdverenigingen kan men kosteloos tampons en maandverband ophalen. Zo kunnen ook de armste vrouwen gebruik maken van deze artikelen. In Nederland zijn we nog niet zo ver. Ik pleit er wel voor, als snap ik ook dat het de staatskas jaarlijks miljoenen gaat kosten. Geld dat nodig is voor andere initiatieven. Maar ook in Nederland kun je nooit meer te veel betalen voor menstruatieproducten. Ik noem een paar mogelijke oplossingen.

Hormonale anticonceptie

Door het gebruik van hormonale anticonceptie kan je menstruatie volledig wegblijven. Dit is een veelvoorkomende bijwerking. De mirena spiraal en de implanon zijn twee populaire anticonceptie met deze mogelijke bijwerking. Mogelijk, want dit is niet bij iedereen het geval. Gemiddeld heeft 20% van de mirenaspiraal gebruikers geen menstruatie meer en 90% een verminderde menstruatie*. Bij de Implanon zijn de cijfers wat onduidelijk. Ik ben echter 2,5 jaar niet meer ongesteld geworden met de implanon. Wat een verademing was dat. Zeker in de portemonnee! Ik was gemiddeld €7,- per maand kwijt aan menstruatieproducten. Die kon ik 2,5 jaar lang opsparen! Wel dien je zelf de anticonceptie bij de apotheek te kopen, mits je zorgverzekering dit vergoed. Een investering, maar alsnog goedkoper dan maandverband shoppen.

menstruatieproducten

De Menstruatiecup

Niet zo fan van hormonale anticonceptie? Dan is er nog een mogelijkheid om veel geld te besparen op menstruatieproducten. Je doet namelijk maar 1 aankoop. De menstruatiecup. Nadat ik de implanon liet verwijderen, werd ik weer ongesteld. Balen, maar ik had mijn research al gedaan. Ik kocht de Organicup via Bol.com. Wat een uitvinding! Je kunt hem tot wel 12 uur lang achter elkaar gebruiken. Langer dan een tampon of maandverband. Dit product gaat tot wel 10 jaar mee.  De rekensom: €7,00 x 12 maanden x 10 jaar = een besparing van €840,- aan menstruatieproducten. – €25,00 voor de aankoop is een nettobedrag van €815,00. Naast de enorme besparing in de portemonnee vind ik het persoonlijk gebruiksvriendelijker dan de reguliere artikelen. Maar dat is ieder voor zich.

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten, Mystery boxen en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

 

Bron: *  degynaecoloog.nl
Deze blog bevat een affiliate link

Recent Posts