8 Geniale bespaartips voor studenten!


Studenten hebben eigenlijk nooit genoeg geld. Je moet je studie betalen, de huur van je kamer en daarnaast nog genoeg geld overhouden voor eten, kleding en natuurlijk uitgaan. Vandaag geef ik tips die jou gaan helpen om geld te besparen en ik weet zeker dat je er wat aan hebt.

8 Geniale bespaartips voor studenten!

Ontbijt voor een paar euro

Buiten de deur eten is over het algemeen duurder dan thuis eten, maar er zijn gelukkig genoeg plaatsen waar je kunt ontbijten voor een (paar) euro. Denk bijvoorbeeld aan Hema of Ikea.

Download de juiste apps

Het is verstandig om een app met reclamefolders te downloaden, zo weet je altijd wat er in de aanbieding is. Ook de app ‘Scoupy’ is een hele leuke cashback app. Je krijgt vaak een gedeelte van het aankoopbedrag terug en soms zelfs alles! Wie houdt er nou niet van gratis eten?

Doe geen boodschappen als je honger hebt

Deze fout maken we allemaal weleens. Als je honger hebt ben je namelijk sneller bereid om teveel en te dure producten mee te nemen, waar je op dat moment zin in hebt.

Gebruik je vriezer verstandig

Als student zijnde, is de vriezer je beste vriend. Je kan alle kliekjes invriezen en deze ontdooien als je aan het eind van de maand geen geld meer hebt voor een goede maaltijd. Ook kan je brood invriezen en alleen de hoeveelheid ontdooien die je nodig hebt. Zo blijft je brood vers en hoef je niet de helft weg te gooien.

Maak van pasta je specialiteit

Als er iets goedkoop is, dan is het pasta. Bijna elke groente en elke soort vlees smaakt lekker bij pasta. Je kan dus altijd je kliekjes door de pastasaus gooien en alles opmaken.

Spaar lege flessen op

Bewaar altijd je lege flessen en bierkratjes. Als je na een paar maanden naar de supermarkt gaat met voorraadje, zal je zien dat je misschien zelfs wel met gratis boodschappen naar huis gaat. Een financiële meevaller dus.

Investeer in speciale budget kookboeken

Jamie Oliver heeft bijvoorbeeld een kookboek met goedkope recepten en zo zijn er nog wel meer. Het kost misschien wat geld, maar op den duur, bespaar je er verrassend veel geld mee.

Verdiep je in de aanvullende beurs

Veel studenten denken dat ze geen recht hebben op de aanvullende beurs, terwijl dat wel het geval is. Check of dit bij jou het geval is. Ja? Dan heb je vanaf nu wat meer te besteden en als je binnen tien jaar je studie afrond, hoef je het geld niet terug te betalen. Moet lukken toch? 😉

Ik denk dat je met deze bespaartips voor studenten een heel eind kan komen. Geloof me, het is echt de moeite waard. Wie wil er nou niet meer geld overhouden voor leuke spullen, nieuwe kleding en lekker eten?

Recent Posts