Besparen op de Boodschappen in tijden van het Coronavirus


Jullie zullen het allemaal wel gemerkt hebben: Boodschappen doen is hedendaags geen pretje meer. Een paar weken geleden werd er volop gehamsterd waardoor aanbiedingen en goedkope producten binnen een mum van tijd uitverkocht waren. Nog maar te zwijgen over het wc papier.

Ook ik was op een gegeven moment genoodzaakt om het duurdere merk te kopen. Ook een bezoekje aan de markt waar ik goedkoop groente en fruit koop zat er niet meer in. Op diverse andere fronten kon ik besparen, maar besparen op de boodschappen werd lastig.

Besparen op de boodschappen tijdens Corona

De schappen zijn weer aangevuld en er zijn nauwelijks tekorten waarneembaar. Toch merk ik dat de aanbiedingen niet meer zo interessant zijn als voorheen én je koopt wellicht nu boodschappen voor 1 a 2 weken of zelfs langer. Het is verstandig om zo veel mogelijk binnen te blijven. Hoe ga je besparen? Ik heb een paar tips voor je.

Bespaartips van ‘na de oorlog’

Het eerste wat ik me afvroeg, hoe hebben onze grootouders de oorlog overleefd en de bijbehorende recessie? Ik weet dat deze gebeurtenissen niet met elkaar te vergelijken zijn, maar het zijn tijdens van crisis. Voor de een wat meer dan voor de ander. Daarom belde ik met opa en oma voor ervaringen. Ze zitten veilig binnen en vonden het onwijs leuk om over ‘vroeger’ te praten. Ik heb veel tips gekregen. Een aantal tips die je ook in deze tijd kunt toepassen:

  • Mensen hadden vroeger een moestuin (sla, tuinkers, raapstelen, spinazie, andijvie, rucola, radijs en snijbiet liggen binnen enkele weken al op je bord)
  • Mensen bakten vroeger hun eigen brood (Meel is goedkoop, lang houdbaar en neemt weinig plek in beslag)
  • Mensen deden vroeger wecken (Bulk koken is goedkoper en ingemaakte producten kun je erg lang bewaren)
  • Mensen kochten rechtstreeks bij de boer (Grote hoeveelheden groenten/fruit/vlees voor weinig geld. Je steunt de boer!)

Bespaartips van deze tijd

Lang leven het internet! Middels het internet kun je veel gedaan krijgen. Het is een bron van informatie en diverse mogelijkheden. Enkele tips om te besparen op de boodschappen zijn:

  • Krijg gratis/ producten met korting via Scoupy
  • Via Facebook en dealsites kun je kortingscodes bemachtigen
  • Je kunt via de folderapp de aanbiedingen in de gaten houden
  • Met de zelfscanner of boodschappen app heb je een beter overzicht op je uitgaven

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten, Mystery boxen en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

*Deze post bevat een affiliate link

Recent Posts