Blauwe wijn is nu helemaal hip en hier kun je hem kopen!


Blauwe wijn is nu helemaal hip. En dat komt allemaal door een groep jonge Spanjaarden uit de regio Bierzo. ‘Maar dan kan ik toch ook een scheutje kleurtstof bij de witte wijn gooien?’ hoor ik je al zeggen. De blauwe wijn van Gïk, die veel weg heeft van de ‘Blue Curaçao’ likeur, heeft de blauwe kleur te danken aan natuurlijke kleurstoffen die in planten voorkomen. De wijn is een mix van rode en witte druiven.

De Gik wijn is ontwikkelt door een groepje twintigers met verschillende achtergronden. Denk hierbij aan kunstenaars, chemici of designers. Het duurde maar liefst 2 jaar om de wijn te ontwikkelen en hebben tijdens het proces samengewerkt met de universiteit van het Baskenland en Azti tichnalia, het voedingsonderzoek departement van de Baskische overheid.

De wijn is vooral populair onder twintigers die graag nieuwe dingen willen uitproberen. Mensen die de dingen net iets anders willen doen kunnen hun hart ophalen met de Gik wijn. De wijn is erg lekker om te drinken bij gerechten zoals sushi, mexicaans eten, een stokbroodje met tzatziki dip of pasta’s met een créme saus zoals pasta carbonara. De Gïk blauwe wijn heeft een alcohol percentage van 11,5 procent en wordt omschreven als een beetje zure wijn, met een plotselinge zoete explosie.

blauwe wijn

Wist je dat Gïk ook een playlist op hun website heeft? De ideale muziek om een glaasje blauwe wijn te drinken wordt je als een koekje op een dienblad gepresenteerd.  De makers van Gïk willen nieuwe muzikanten ondersteunen en een podium bieden voor revolutionaire muzikale stromingen. Daarom hebben ze ook een platform gecreëerd dat als doel heeft muziek te maken en te verspreiden. Wijn drinken was nog nooit zo vermakelijk.

Wil je een fles wijn kopen? Dat kan via Blauwe-wijn.nl. Ik kan niet wachten om deze bijzondere wijn aan mijn vriendinnen te serveren. Laat die zomer avonden maar komen!

Bron: Blauwe-wijn.nl

Recent Posts