Welk boekhoudpakket past bij mij als ondernemer?


boekhoudpakket

In deze onzekere tijd kiezen steeds meer mensen om zelf de touwtjes in handen te nemen. Vroeger vond men ondernemerschap een financieel risico. Je moet namelijk zelf een solide basis voor je bedrijf creëren, eigen kapitaal of een investering in stoppen en zorgen dat je dit er uit haalt en genoeg omzet om je uitgaven en personeel te kunnen betalen. Niet onbelangrijk; je moet er zelf ook nog wat aan over houden om rond te kunnen komen! 

Tegenwoordig is ondernemerschap juist een kracht. De banen liggen niet voor het oprapen en als je geld wil verdienen, dan kun je er het beste zelf voor zorgen. De banencrisis is juist een motivatie om het als ondernemer te gaan maken. Je bent je eigen baas, je bepaald zelf je werkwijze en visie. Dit zijn enkele positieve voorbeelden van het ondernemerschap. Een minder leuk aspect is het bijhouden van een boekhouding. Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat ik liever bezig ben met mijn grote passie schrijven, dan met het registreren van alle cijfertjes en documentatie.

Boekhouden

Als je binnen je bedrijf veel bestedingsruimte hebt, dan kun je overwegen om een boekhouder in dienst te nemen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de boekhouding zelf te doen. Dit is erg handig, want zodoende heb je ook meer zicht op dingen als de liquiditeit van je bedrijf en de financiële stromen. Maar waar begin je nu eigenlijk met boekhouden? Het is handig om te beginnen met een goed boekhoudpakket dat bij jouw bedrijf past.

business-3239669_960_720

Een boekhoudpakket kiezen

Als je nieuw bent in het ondernemerschap kan ik me voorstellen dat er veel op je af komt bij het kiezen van het juiste boekhoudpakket. Er zijn zoveel verschillende opties en je ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Je kunt ervaringen van andere ondernemers opzoeken. Er is namelijk voor elke productcategorie wel een vergelijkingswebsite, en dus ook voor boekhoudsoftware. Op een dergelijke website kun je onafhankelijke beoordelingen vinden op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, prijs en service. Zo kun je e-boekhouden ervaringen opzoeken, maar ook de ervaringen van andere softwarepakketten doornemen. Het aanbod is groot en de keuze is aan jou. Lees jezelf goed in en vergelijk reviews met de behoeften van jouw eigen bedrijf. Lezen en vergelijken heeft mij als ondernemer goed op weg geholpen en ik ben blij dat deze optie bestaat!

 

Recent Posts