Boodschappen bij de AH duurder en in Duitsland goedkoper. Hoe zit dat nou?


Gister kon men twee opmerkelijke berichten op de nieuwssites lezen. De berichten op zich zijn niet heel opmerkelijk, maar de combinatie zorgt voor twee uitersten. Bericht 1: De boodschappen bij de Albert Heijn worden duurder. Bericht 2: De boodschappen worden in Duitsland goedkoper. Wat is er precies gaande?

In deze tijden is het belangrijk om te weten waar je goedkoop je boodschappen kunt halen. Daarom kun je in deze blog de belangrijkste informatie over deze nieuwsberichten vinden aan de hand van feiten en mijn eigen bevindingen.

Boodschappen bij Albert Heijn zijn duurder geworden

Wat is er precies aan de hand met Albert Heijn? Ze hebben afgelopen maand de prijzen van een boel A-merken verhoogd en minder prijzen verlaagd. Van alle prijsveranderingen van Albert Heijn, was 80% een verhoging. Nu is het schijnbaar zo dat prijsveranderingen normaal zijn voor deze periode van het jaar. Maar andere supermarktketens hebben veel minder prijsverhogingen doorgevoerd. Waarom Albert Heijn hier voor gekozen heeft is giswerk. Het is voor de consument in ieder geval jammer.

Boodschappen in Duitsland worden goedkoper

Bewoners in de grensstreek hebben geluk. De boodschappen bij de oosterburen worden nog goedkoper! De prijzen in de supermarkten waren al lager dan bij ons, ze doen er nu nog een schepje bovenop. Om de economie in de coronacrisis te stimuleren heeft Duitsland een pakket maatregelen genomen. Een van die maatregelen is het tijdelijk verlagen van het BTW tarief van 19% naar 16%. De BTW op verse groente en fruit daalt van 7% naar 5%. Van dit soort percentages kunnen we in Nederland alleen maar dromen. Ik woon 10 km van de Duitse grens en ik ga elke maand de grote boodschappen over de grens halen. Dit scheelt echt enorm en ik ben van plan om de komende tijd vaker te gaan.

Hoeveel goedkoper zijn de boodschappen in Duitsland?

Maar hoe veel goedkoper zijn de boodschappen in Duitsland eigenlijk? Ik vond dit filmpje op de website van het AD. In het filmpje gaat men boodschappen doen bij de Aldi in Nederland en bij de Aldi in Duitsland. In beide landen worden dezelfde producten aangeschaft. In Nederland werd er €27,70 betaald en in Duitsland €20,66. Dat is €7,04 goedkoper! De BTW verlaging gaat per 1 juli in, dus na deze datum gaan de boodschappen nog goedkoper worden. Ik weet in ieder geval waar ik inkopen ga doen!

Volg Budgetella op Instagram

Ik post dagelijks nieuwe budget updates, koopjes, gratis acties, DIY projecten en meer via mijn persoonlijke account ShopWithRox! Ook neem ik je mee winkelen en laat ik leuke en betaalbare mode en beauty producten zien. Ik kom graag met mijn lezers in contact. Je kunt mij op Instagram volgen via deze link of zoek op @shopwithrox. Zie ik je daar? 🙂

Bron: rtlnieuws.nl en AD.nl

Recent Posts