Budget beauty battle: De perfecte highlighter!


Ik heb erg veel budget beauty die ik iedere dag gebruik. Maar welk merk heeft nu de beste blush of de beste foundation? Dat komen we te weten in deze beauty budget battle met als eerste onderwerp: highlighter!

Mijn 2 meest gebruikte beauty highlighters zijn Catrice High Glow 010 Light Infusion (€ 4,99) en MUA Undress Your Skin Shimmer Highlighter (€ 5,99).

highlighter5 highlighter4

Verpakking

Catrice heeft op zich een iets ‘chiquere’ verpakking doordat hij met een glanzende rand is afgewerkt maar de letters boven op het deksel slijten heel snel weg. Daar heeft die van MUA helemaal geen last van! Ook is het patroontje van de MUA highlighter heel erg leuk vorm gegeven. Die van Catrice heeft een gewone bolle vorm.

higlighter3

Pigmentatie

Op de foto hier boven zie je links de MUA swatch en rechts die van Catrice. Ze hebben duidelijk allebei evenveel pigment alleen is die van MUA net iets koeler van kleur doordat hij wat meer roze is. Zelf vind ik die van Catrice iets natuurlijker op de huid. Dat zie je ook in foto. hier onder

highlighter2

Houdbaarheid

Bovenstaande foto’s had ik gemaakt omstreeks 14u30. Toen ik 6 uur later terug thuis was moet ik zeggen dat de highlighter van MUA er nog het beste op zat. Er was nog wel een glimp te zien aan de zijde van Catrice maar toch beduidend minder dan bij MUA. Wat dat betreft wint MUA dus wel deze battle!

Maar ook qua verpakking vind ik dat MUA mag winnen. Het patroontje is leuker en de verpakking duurzamer.

Wel moet je letten op het feit dat de highlighter van MUA wat koeler is en dus niet bij echt elke look zal gaan. Daar heb je geen last van met Catrice. De highlighter van MUA is trouwens ook nog verkrijgbaar in het wit en in een bronze kleur. Maar ik moet zeggen dat ik de hier geteste kleur dan het mooiste vind!

Voor welke highlighter zouden jullie gaan?

Door: Marjolein 

Recent Posts