Budget musthaves om jouw make-up kwasten schoon te maken


Je make-up kwasten schoon maken is een beetje zoals iedere avond je gezicht reinigen: het is tijdrovend, niet leuk om te doen en er zijn ZO veel producten op de markt! Om je op weg te helpen deel ik vandaag 4 super handige producten die dit vervelende karwei zeker en vast wat sneller laten vooruit gaan.

1.Barbara Hofmann Cleansing Soap

barbara-hoffman

Dit tinnen doosje is een ware miracle worker als je je kwasten grondig wilt reinigen. Het draait hem eigenlijk om de blok zeep die er in zit. Maak je kwast net, strijk wat zeep van het blokje af en je kan beginnen reinigen. Er komt echt heel veel kleur en/of foundation af, nadien is je kwast gewoon terug lekker proper. De zeep ruikt wat naar citrus maar dit kruipt niet in je kwasten. Deze cleansing soap kan je voor ongeveer 10 euro vinden bij drogisterij DI.

2.Siliconen matje

siliconen-matje

In combinatie met de zeep is dit siliconen matje van de website Banggood écht fan-tas-tisch! Hij bestaat uit 4 verschillende structuren waar je met je kwasten over kunt gaan. Ook super handig is dat je het matje met 6 zuignapjes kan bevestigen in je spoelbak. Het beste nieuws? Dit matje kost nog geen 4 euro! Je kan deze hier vinden.

3. Make-up kwasten houder

make-up-houderMijn grootste struggle wanneer ik mijn kwasten gewassen had: waar leg ik deze in hemelsnaam?! Wel, ik heb dé oplossing gevonden! Of ik weet althans waar een goede oplossing te kopen is 😉 Deze houder zet je simpelweg zelf in elkaar dus opbergen is ook weer erg handig. Er is ruimte voor 42 om deze netjes zoals het hoort ondersteboven te laten drogen. Het is namelijk echt niet goed voor de lijm van je handvaten als hier water in komt. Het is dus niet alleen plaatsbesparend, je kwasten zullen je ook dankbaar zijn! Je kan deze houder hier vinden voor ongeveer 11 euro.

4.Dry clean no wash

dry-clean

Heb je tussendoor toch even geen zin om je kwasten zo grondig te reinigen kan je altijd even op dit tinnen blikje rekenen. Je gaat er met je vuile kwast een paar keer overheen en het sponsje haalt de kleur meteen weg. Dit zorgt er natuurlijk niet voor dat je make-up kwasten hygiënisch gezien schoon zijn maar zo kan je wel meerdere looks maken zonder telkens opnieuw je kwasten te moeten wassen. De dry clean no wash kost ongeveer 4 euro en kan je hier vinden.

Recent Posts