Budget reizen; het goedkoopste vervoer kiezen!


toa-heftiba-205018

Er zijn veel factoren die je in de gaten moet houden als je een trip naar het buitenland wilt plannen, zoals het bepalen van de locatie, wanneer je er heen wilt gaan, welke activiteiten die je wilt doen en de kosten van de trip.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden deel ik mijn tips om te gaan budget reizen. Vandaag gaan we het onderwerp ‘vervoer’ behandelen. Want hoe kom ik zo goedkoop mogelijk op mijn bestemming?

Hoe kom ik op mijn bestemming?

Uiteindelijk worden de meeste factoren gelimiteerd door hoeveel geld je wilt besteden aan deze vakantie. Een manier om geld te besparen is om goed onderzoek te doen over hoe jij het goedkoopst naar je bestemming kan gaan.

budget reizen met de bus

Reizen met de bus is vaak goedkoper dan een vliegreis, maar hierbij is de reistijd een stuk langer. Sommige mensen vinden een busreis super gezellig terwijl anderen hier ongelooflijk tegenop zien. Reizen met een boot duurt voor de meeste mensen te lang en is meestal alleen interessant op korte afstanden zoals van Nederland naar Engeland. Vliegen is tegenwoordig een van de handigste manier van reizen en door de concurrentie tussen verschillende vluchtmaatschappijen worden vliegtickets steeds goedkoper.

louis-magnotti-27204

Het goedkoopste vliegticket

Er zijn veel websites waarbij je vliegtickets kunt vergelijken van verschillen vluchtmaatschappijen. De volgende drie vind ik zelf het fijnst om te gebruiken: Cheaptickets, Skyscanner en Tix. Met deze drie websites kun je tevens gemakkelijk extra vluchten rond om de ingevoerde datum zien tegen goedkopere tarieven. Hierdoor kun je meteen zien wanneer het goedkoper is om te reizen.

Kies voor andere luchthaven

Kijk ook eens naar andere luchthavens om van te vertrekken. Sommige vliegtickets met dezelfde bestemming zijn stukken goedkoper als je voor een andere vertrek plaats kiest. Voor de mensen die dichtbij de Duitse of Belgische grens wonen is Düsseldorf of Brussel vaak een goede optie om goedkoop te vliegen.

Untitled 23

Boek zo vroeg mogelijk

Daarnaast is het heel belangrijk om de vlucht vroeg van te voren al te boeken. Ticket prijzen worden duurder naar mate de tijd voor vertrek minder wordt. De meeste vliegtickets zijn het goedkoopste als je die twee maanden voor vertrek boekt. Wacht dus vooral niet met het boeken van tickets! Zodra je jouw bestemming hebt gekozen kun je beter de tickets meteen boeken!

Door: Chantal van Yourfashionavenue.nl 

Recent Posts