Budget overnachten in Utrecht bij StayOkay!


Vorig weekend werd ik namens Budgetella uitgenodigd om te komen kijken in het pas geopende StayOkay hotel in Utrecht – Centrum. StayOkay liet ons zien hoe je een onvergetelijk weekend in Utrecht kunt hebben, met meer dan alleen de toeristische trekpleisters en met een klein budget!image-2016-10-14Bron foto -Stayokay –  fotograaf Igor Roelofsen

De nieuwe StayOkay is midden in Utrecht gevestigd, namelijk aan de Neude (het bekende plein). Enkele van de kamers hebben zelfs uitzicht op de Neude! Deze locaties is ongeveer op 10 minuten loopafstand van Utrecht Centraal, dus ook nog super goed te bereiken.

Maar wat is StayOkay nou precies?

StayOkay is een budget hotelketen met 24 vestigingen verspreid over heel Nederland. Wanneer je een kamer boekt, kun je kiezen tussen een gedeelde kamer, of een privékamer. Doordat je deze keuze hebt, kun je je overnachting afstellen op je eigen budget. Er zijn gedeelde kamers waarbij je met 4 personen een kamer deelt, kamers waarbij je met z’n zessen of achten op een kamer ligt, of grote kamer met meer dan tien bedden. Wanneer je ervoor kiest om op een gedeelde kamer te gaan, kun je altijd kiezen of je een gemende kamer wilt, of een kamer met alleen vrouwen of alleen mannen. Super fijn!
Daarnaast kun je dus kiezen tussen verschillende soorten privékamers. Je kunt kiezen tussen een twee-, vier- of zespersoonskamer.
Dus zoek je een budget kamer in Utrecht? Een gedeelde kamer boek je al vanaf €23,- per nacht inclusief ontbijt! Liever toch een privékamer met jouw partner of gezin? Je boekt nu een privékamer voor twee personen voor maar €69,- inclusief ontbijt (Deze prijzen zijn gebaseerd op de StayOkay in Utrecht – Centrum).

Ik mocht van StayOkay ook een privékamer uittesten! Ik sliep op een privé vierpersoonskamer (in m’n eentje). Natuurlijk kun je voor deze prijzen geen enorme luxe verwachten, maar de kamers hebben alles wat je nodig hebt!

db18eea0-3b15-4df9-85f8-ba89525ad842

Voor mij is hygiëne één van de belangrijkste dingen. Vooral omdat het hostel nog nieuw is, is alles helemaal schoon! De bedden, douche en wc waren heel netjes en ook het bed was prima. Er was geen luxe aanwezig zoals een tv of luxe doucheartikelen, maar de kamer heeft het gene wat je nodig hebt. Bij aankomst krijg je een pakket met een lakenpakket. Je moet dus wel zelf je bed opmaken. Handdoeken en doucheartikelen zijn exclusief, dus let daar ook op! Wel heb je gratis wifi, dus het belangrijkste is aanwezig ;).

Waar staat StayOkay voor?

StayOkay wil je echt thuis laten voelen, dat heb ik ook zeker gemerkt tijdens het event! Ze willen mensen verbinden. Dat is natuurlijk ook door de gedeelde kamers het geval, wat super gaaf is. Ook willen ze hun gasten verbinden met LocalHero’s. Dit zijn (kleine) ondernemingen in de omgeving van het hotel, die je misschien niet meteen zou bezoeken.

c682711f-54b9-4caa-b699-bd70460b3602

Om ons te verbinden tijdens het evenement, deden wij een rondje Ice Breaker Bingo. Super leuk spel om elkaar op een snelle manier een beetje beter te leren kennen. Daarnaast werden we verwend me allemaal lekkere drankjes en hapjes!

Na het spel gingen we een fietstour doen, door de stad. Hier stopten we tussendoor bij verschillende kleine ondernemingen die minder bekend zijn, maar zeker niet minder leuk tijdens een dagje/weekendje Utrecht.

58142330-3ba9-41b0-b9f9-9a88e54d93a4c0efa684-3b23-42a0-8e08-17a9bc3f9e92

Zo gingen we langs Gastmaal café, Cornelis en de bierverteller. Super leuke zaakjes, waar je zelf niet zo snel op zou komen, omdat het een stukje uit het centrum is. Omdat het iets verder uit het centrum ligt, betekent dit natuurlijk niet dat het niet de moeite waard is om een blokje voor om te fietsen. Stayokay helpt je om ook de plekken buiten het centrum te ontdekken.

Mijn mening

Als student die van reizen houdt, weet ik hoe duur hotelovernachtingen kunnen zijn. Ik vind StayOkay een hele goede optie. Het is namelijk mogelijk voor iets luxer te gaan wanneer je er zin (en budget) in hebt, of juist iets meer budget te gaan als je geld wilt besparen maar toch een nachtjes wil overnachten in een andere stad. De kamers zijn schoon en voorzien van alles wat je nodig hebt. Ik vind persoonlijk een tv bijvoorbeeld overbodig, zeker als er gratis wifi is. Ik zou alleen een beetje opkijken tegen het opmaken van het bed, maar hé dat is uiteindelijk zo gebeurt. Ik denk dat er veel voordelen zijn aan een privékamer, maar ik zou een gedeelde kamer ook weleens willen proberen. Je leert namelijk snel nieuwe (internationale) mensen kennen.

Dus zoek je een budget plaats om te overnachten in bijvoorbeeld Utrecht? Kijk zeker even op de website van StayOkay!

Door Letizia

Recent Posts