Cheap & Beauty: nail art met washi tape!


De titel verraad het eigenlijk al een beetje. In deze post ga ik je laten zien hoe je makkelijk en goedkoop een zomerse nagellook maakt met washi tape. Ik leg de basis stapsgewijs uit, zodat je jezelf ook kan trakteren op een washi-manicure. Je moet er even handig in worden, maar moeilijk is het gelukkig niet.

Je hebt niet veel nodig en ik weet zeker dat je het meeste wel in huis hebt. Aan een base coat, een gekleurd lakje, een rolletje washi tape, een nagelschaartje en een vijl heb je genoeg.

washitape

Stap 1: Base coat 

Om te verkomen dat je nagels beschadigd raken door het tape, raad ik je aan om een base coat aan te brengen. Heb je geen base coat in huis, dan werkt nail hardner of een gekleurd lakje ook prima. Hou er wel rekening mee dat je een gekleurd lakje soms door het tape heen ziet.

Stap 2: Geef je nagels kleur 

Zoals je op de foto bovenaan het artikel kan zien, heb ik maar een nagel met washi tape gedaan. Maar ik wil natuurlijk niet dat de rest van mijn nagels er super saai uitzien. Door ze een kleurtje te geven, springen ze er net zo uit als de washinails.

Stap 3: Let’s go washi 

Nu komt het moeilijkste, maar ook meteen het leukste deel. Knip een stukje tape af dat groot genoeg is om je nagel te bedekken. Hou het even tegen je nagel aan en knip de randjes aan de zijkant vast af, zodat de breedte perfect is. Plak het stukje tape nu op je nagel en knip met een nagelschaartje de bovenkant bij, totdat deze de vorm van je nagel heeft. Dit doe je ook aan de onderkant en doordat je het tape los kan trekken, kan je er goed bij met het schaartje. Vijl de laatste randjes bij de tip van je nagel weg en klaar ben je.

Een 3 pack washi tape kun je bijvoorbeeld bij Hema kopen voor €1,00. Dit is een budget vriendelijk product waar je een mooie nail art mee kunt creëren!  Nu kun je lekker genieten van een zomerse printje op je nagels, zonder dure nagelstickers en tools. Enjoy!

Door: Nadeche 

Recent Posts