Column: De eeuwige koopjesjacht met een happy factor


Vandaag neem ik mijn koopgedrag eens onder de loep. Want ik merk dat er wel degelijk een patroon in zit. In ieder geval in het scoren van kleding. Ik merk dat ik áltijd wel in de sale rekken lig te schommelen tijdens mijn koopjesjacht. Of met een berg kleding van de kringloop thuis kom. Het is goedkoop, en daar hou ik van.

Bij sommige kledingwinkels ga ik ook buiten de sale winkelen. Winkels zoals Primark, Pull and bear, H&M of van Haren bezoek ik wel eens en dan koop ik vaak de iets duurdere items om toch enigzins het gevoel te hebben dat ik kwaliteit in mijn handen heb. Bij de iets prijzige ketens zoals Costes, Zara, Superstar e.d. koop ik alleen maar in de sale. Ik kan het me simpelweg niet veroorloven om nieuwe collecties te kopen met mijn koopgedrag.

Mijn koopgedrag is de reden waarom ik vaak voor afgeprijsde items ga. Ik zou dat ene shirtje op de paspop best kunnen betalen, maar dat wil ik niet. Ik wil graag de beste producten voor de meest lage prijs hebben. En dan ook in grote aantallen. Vaak ben ik na een tijdje uitgekeken op mijn kleding. Ja écht, soms na een maand al! Dan doe ik het weg, en koop ik weer iets nieuws. Waarschijnlijk ben ik enorm milieu-onvriendelijk bezig, maar ieder zijn eigen hobby! Ook deze week kon ik het niet weerstaan om even in de koopjes bakken te neuzen. Zo kocht ik een ongedragen grijs basic jurkje van de Sting voor €4,95 (bij de kringloop). Een chique panterprint blouse van modeontwerper Frans Molenaar voor €6,95 (bij de kringloop) en een lammy mouwloos vest bij Costes voor €5,00.

Geluk zit in een klein koopje. En dat is bij mij echt van toepassing. Ik kan enorm blij worden van een koopjesjacht. Het is een grote happy factor in mijn leven. Herken jij jezelf in het bovenstaande? Laat van je horen! 🙂

Misschien ook leuk: 6 Tips om kringloopkleding te scoren als een pro!

Recent Posts