Creatieve manieren om Geld te Besparen in Maart


Februari ging als een rotvaart voorbij. Ondanks dat we ons in een schrikkeljaar begeven. Dat is maar goed ook, want qua weersomstandigheden vond ik er niks aan. Geef mij maar de lente, zomer en oké een beetje warme herfst. Dan voel ik me op mijn gemak en kan de winterjas weg.

Gelukkig komt maart om de hoek kijken. De maand waar het al een beetje lente kan zijn. De bloemetjes langzaam uit de bollen komen en iedereen wat beter gehumeurd lijkt te zijn. Ook kun je in maart op een aantal zaken besparen of zelfs geld verdienen! Ik deel een aantal tips.

Ruim je kledingkast op en ga verkopen

Maart is de uitgelezen maand voor een voorjaarsschoonmaak. En wat is er nou leuker dan geld maken met opruimen? Sorteer daarom jouw kledingkast uit of ruim je zolder op. In maart beginnen de rommelmarkten weer, dus geef je op voor een event bij jou in de buurt en verkoop de spullen die je niet meer gebruikt. Het kan je aardig wat opleveren.

Doe je belastingaangifte

Dit is ook de maand waar jij je belastingaangifte moet doen. Soms moet je betalen en soms krijg je geld terug! Lees je goed in over fiscale voordelen of laat de aangifte door een professional doen. Het kan een fijn zakcentje opleveren.

Bespaar op tuinieren en tuinmeubelen

Vroeg in het seizoen hebben tuincentra diverse aanbiedingen om de toon van de lente te zetten. Heb jij een nieuwe tuinset nodig? Hou de folders goed in de gaten.

Ook koffers komen in de aanbieding

Hetzelfde geld voor reisbenodigdheden en bagage. In maart kun je deze vaak voordeliger kopen.

Bespaar op de verwarming

Maart kan nog flink koud zijn, maar ondanks de koude temperaturen kan er flink bespaart worden op de stookkosten. Zet de verwarming bijvoorbeeld alleen in de ochtend aan. Op een heldere dag kan de zon het huis verwarmen. In de avond laat je het huis afkoelen. Ga de bespaar challenge aan in maart! Het kan je veel opleveren.

Laat je was buiten drogen

Op mooie dagen kun je besparen op de energiekosten door de was buiten te laten drogen. De droger is een van de grootste energievreters in huis. Haal daarom het voordeel uit de natuur.

Stel een aankoop uit

We kunnen er niet om heen: maart is nogal shitty als het gaat om aanbiedingen of sale. Heb je iets op je verlanglijstje staan of moet het beddengoed soms vervangen worden? Stel het uit tot de sale er weer aankomt. In april heb je de midseason sale en in juni de grote sale. Het is het wachten waard!

BUDGET EN BESPAREN LIFESTYLE

Door tips met elkaar te delen, kunnen we samen veel geld besparen. Dit kan via onze Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle. Wordt lid en praat mee over alle onderwerpen die met besparen, koopjes en budget te maken hebben. Speciaal voor mensen die geld willen overhouden of niet veel te besteden hebben.

Recent Posts