De beste lifehacks met nagellak!


nagellak

Good day allemaal! Met nagellak kunnen we de meest fantastische creaties op onze nagels maken. Een french, subtiel lakje of een glittertje zijn erg populair op nagels. Maar wist je ook dat je nagellak voor andere handige doeleinden kunt gebruiken? Vandaag deel ik met jullie de beste life hacks met nagellak!

Life  hacks zijn best handig als je even in nood zit en je de benodigde spullen voor een actie niet in huis hebt. Dan kun je verschillende materialen en trucjes gebruiken om toch een goed eindresultaat te krijgen. Nagellak is goed om veel dingen te fiksen! Ik ga de mogelijkheden met je bespreken.

Ladders in panty’s tegenhouden

De meest bekende nagellak hack is ongetwijfeld het trucje om ladders in panty’s tegen te houden. Er is namelijk niks vervelender dan een gaatje in je panty ontdekken als je nog laaaang geen toegang hebt tot een nieuwe panty. En ja; je voelt dat gaatje lopen en voordat je het weet loopt er een ladder van je heup tot Tokio over je been. Huilen! Dit kun je makkelijk tegenhouden door wat transparante nagellak bij het gaatje aan te brengen. No ladder for you!

Sieraden die afgeven

Je heb soms van die sieraden die groen afgeven zodra het de temperaturen buiten omhoog gaan. Dat is balen en uiteindelijk slaan ze roze uit. Ook bij deze hack komt transparante nagellak goed van pas! Smeer je sieraden in met de nagellak om ze als het ware te verzegelen.

Allergie

Ik ken een aantal mensen die allergisch zijn voor de knoopjes en ritsen van hun spijkerbroek. Om een allergische reactie/ uitslag te voorkomen smeer je de knoop aan de binnen en buitenkant in met nagellak. Ik heb deze hack onlangs zelf uitgevoerd bij staafjes van een paar oorbellen. Ik had ze al een tijdje niet meer gebruikt en zijn in combinatie met uitmuntende kwaliteit gaan roesten. Een transparant lakje erover en here we go! Anders zou ik zeker weten rode oortjes hebben gekregen haha.

Enveloppen plakken

Heb je geen plakband in de buurt en vind je dat likken langs de randjes vies? Dan kun je de envelop dichtplakken met behulp van een van je lakjes. Tip; Als je een van de lelijkste kleuren uit je stash gebruikt (Lees; gekregen van slechtziende oudtante) dan heb je die ook meteen weggewerkt.

Nagellak als verf gebruiken

Wil je kleine onderdelen voorzien van een nieuw kleurtje? Dat kan je natuurlijk ook met nagellak doen! Hoewel deze methode niet de eeuwige houdbaarheid heeft, zijn er altijd wat mensen (waaronder ik zelf) die dat gewoon eens moeten uitproberen. Je kunt eventueel een dunner kwastje gebruiken i.p.v. het meegeleverde kwastje. Modelautootjes schilderen zonder de auto’s noem ik dat!

Naald en draad

Scheiße, ook zo’n hoog frustratiegehalte als je een beetje scheel bent en de draad door het oog van de naald moet zien te krijgen? En dan is de grootste ergernis het pluizen van het draadje! Dit kun je tegengaan door het uiteinde van het draadje in de nagellak te drenken

Spullen markeren

Iedereen kent het scenario van de sleutelbos waarbij met het openen van een deur eerst alle sleutels worden uitgeprobeerd voordat er eindelijk een sleutel in het slot past. En wonderbaarlijk genoeg blijkt dit altijd de laatste sleutel aan de ring te zijn. Voor jou geen ellende meer! Je kunt de sleutels namelijk elk met een verschillend kleurtje nagellak markeren. In het vervolg sta jij dus nooit meer met een volle boodschappentas aan dat slot te prutsen. Deze hack kun je ook bij andere gelijke items uitvoeren.

Krasje op auto wegwerken

Als je als vrouw zijnde een krasje op de andere grote liefde van je vriend of man hebt gemaakt is er een methode om dit ongemerkt een beetje weg te moffelen. Breng wat nagellak in dezelfde kleur als de lak van de auto aan over het krasje. Tip: alleen gebruiken als je wanhopig bent of je wederhelft op de loer ligt. Dit is namelijk een amateuroplossing, maar stiekem hoop je dat hij het niet merkt!

Q: Weet jij nog meer trucjes die je kunt uitvoeren met nagellak?

Peachlife

Recent Posts