De Black Friday Sale Gids


In november vind het jaarlijkse Black Friday plaats. Dit uitverkoop moment is het uitgelezen moment om jouw aankopen voor de feestdagen te doen. Of producten die al een tijdje op je wishlist staan. Dit koopjes festijn is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Maar hoe zit dat nou eigenlijk?

In deze blog vertel ik meer over Black Friday, de geschiedenis en hoe je nou precies een goede aanbieding kunt vinden. Ook deel ik alvast een paar items van mijn wishlist. Blijf dus vooral doorlezen als je meer wil weten over deze uitverkoop dag.

Zo is Black Friday ontstaan

Als ik denk aan Black Friday, dan denk ik aan ‘Dumpert’- actige filmpjes waarbij Amerikaanse koopjesjagers een winkel leegplunderen. Het lijkt wel oorlog om een goede deal te scoren. Goede deals zijn het zeker. In Amerika zijn kortingen van 75% niet ongewoon. Dat is nog eens met plezier een TV kopen. Over het ontstaan van deze dag zijn de meningen verdeeld. De een zegt dat het refereert naar de drukte op de weg rond Thanksgiving. Zoals wij in de zomer de Zwarte Zaterdag kennen als mensen op vakantie gaan. De ander verklaard dat winkeliers rond deze datum de zwarte cijfers voor dat jaar bereikten (en dus niet meer in het rood stonden). Hoe dan ook, ik denk dat het event als een kleine sneeuwbal begonnen is en nu door de jaren heen een aardig formaat heeft bereikt.

Black Friday in Nederland

Black Friday is sinds een aantal jaar ook in Nederland populair. Ik refereer weer even naar het sneeuwbaleffect. In de beginjaren deden enkel een paar elektronicazaken of internationale winkelketens mee aan deze kortingsdag. Hedendaags doen bijna alle fysieke winkels en webshops mee! Niet alleen de grotere organisaties, maar ook de lokale winkeltjes in de winkelstraat. Aanbiedingen zoals ze deze in Amerika kennen zijn nog niet in Nederland opgedoken. Maar de kortingen zijn zeker de moeite waard! Zeker omdat de feestdagen voor de deur staan.

Nepaanbiedingen

Laat ik vooropstellen dat korting altijd welkom is. Als je iets nodig hebt, is elke afprijzing welkom. Hoe groter het percentage, hoe beter! Voorgaande jaren waren er enkele bedrijven die vlak voor Black Friday de prijzen omhoog dreven, zodat het leek alsof deze organisatie onwijs veel korting gaf op een product. Deze nepaanbiedingen- en bedrijven worden door consumentenverenigingen nauwlettend in de gaten gehouden. Ze komen anno 2020 dus bijna niet meer voor.

Hoe spot je een goede aanbieding?

Wil jij optimaal gebruik maken van de Black Friday kortingen? Dan kun je nu al beginnen met het maken van een wishlist. Het is belangrijk om voorwerk te doen. Zoek op welke bedrijven mee doen met Black Friday en welk kortingspercentage ze geven. Het kan ook zijn dat slechts enkele producten een stuntaanbiedingen hebben of een andere kortingsregeling zoals 2 halen = 1 betalen etc. Vergelijk waar je goedkoper uit bent.

black friday

Mijn wishlist

We gaan bijna verhuizen en hebben nog een aantal spullen nodig. Van keukengerei tot een nieuw bed. Elke dag schrijven we weer nieuwe dingen bij op de Black Friday wishlist. Ik ben ook toe aan een nieuwe wintergarderobe. Een nieuwe winterjas of een fijne trui kan ik goed gebruiken. En ik ben ook op zoek naar zwarte winterlaarsje. Webshops zoals Zalando houd ik goed in de gaten. Ik weet dat ze elk jaar met Black Friday fijne kortingen geven. Ik kan via de app alvast beginnen met uitzoeken.

black friday

Black Friday kortingen

Heb jij al een paar dingen op het oog die je graag tijdens deze uitverkoop wilt kopen? Laat het weten in de comments of via social media. Binnenkort ga ik een lijst met actuele Black Friday kortingen publiceren. Neem dus regelmatig even een kijkje op Budgetella als je daar meer over wil weten.

Recent Posts