De meest cheap ass stedentrips binnen Europa!


Vakantie is iets waar sommigen van ons lang voor moeten sparen. Vliegtickets zijn vaak al heel prijzig en dan heb je eigenlijk nog niets. Je moet dan namelijk nog steeds ergens slapen, eten en drinken en activiteiten ondernemen.  Gelukkig zijn er een aantal goedkope stedentrips binnen Europa die binnen ons budget blijven en tóch de moeite waard zijn om te bezoeken!

  1. Belgrado, Servië

Voor €12,- per dag kun je in deze hoofdstad een ov-kaart aanschaffen waarmee je ook nog eens toegang hebt tot toeristische attracties zoals de Belgrade Zoo, Belgrado Fort en het Servisch Nationaal Museum. Een cappuccino kost gemiddeld €1,30 en ook het eten is een goede kwaliteit voor een zeer lage prijs. Na onderzoek van de AMWB bleek Belgrado de goedkoopste stad van de onderzochte stedentrips. Het enige waarin je moet investeren is een vliegticket. Die kosten namelijk tussen de €250,- en €350,-, maar wanneer je er eenmaal bent is het de moeite waard!

  1. Boedapest, Hongarije

De ‘normale’ vliegtickets naar Boedapest zijn tussen de €150,- en €250,-, maar er zijn vaak acties van verschillende vliegtuigmaatschappijen waarbij (wanneer je op de juiste datum vliegt) tickets zelf onder de €50 kunnen blijven! De stad, die gescheiden wordt door de rivier de Donau, heeft veel toeristische trekpleisters zoals het Koninklijke Paleis, Ludwig Museum en het Heldenplein. Voor de liefhebbers: een biertje kost gemiddeld €1,00 (!!!) en uiteten is ook spotgoedkoop want een pastagerecht kost gemiddeld €4,40. Een stedentrip die de moeite waard is!

  1. Keulen, Duitsland

Keulen is een Duitse gelegen langs de Rijn met een rijke geschiedenis. Je kunt het beste naar Keulen reizen met de trein. Het is namelijk maar €19,- om met de NS naar Keulen te reizen! Het is een treinrit van ongeveer 2,5 uur wat dus super goed te doen is. De trein stopt midden in de stad. Tip: Je kunt een zogeheten Keulen Card aanschaffen tijdens je  voor €9,- per persoon. Je kunt hiermee niet alleen de hele dag onbeperkt reizen met het openbaar vervoer, maar je krijgt ook korting en soms zelf gratis entree bij verschillende musea en andere toeristische attracties.

  1. Praag, Tsjechië

Wanneer je goed zoekt heb je vliegticket voor onder de €100,- naar Praag. Deze stad laat een indruk achter wanneer je er eenmaal geweest bent. De stad staat vol met prachtige gebouwen en huizen. Een aanrader is de Burcht van Praag. Elke dag om 12 uur begint de wissel van de wacht (heel indrukwekkend!) en is gratis te bezoeken. Wanneer je uiteten gaat ben je vaak niet meer kwijt dan €20,- per persoon. Een dagje met de metro kost ongeveer €12,- maar wandelen door de stad is ook zeker aan te raden omdat er super veel te zien is door de gehele stad! In de winter wordt de stad magisch wanneer het gaat sneeuwen. In de zomer kunnen er juist hele hoge temperaturen zijn! Goed checken rond welke tijd je gaat dus!

Je hebt dus genoeg keuze aan goedkope stedentrips!

Door: Letizia

Recent Posts