Deze 5 dingen zal een make-up artist nooit doen!


Wie veel beauty filmpjes kijkt op YouTube zal af en toe wel eens een beauty do of don’t horen én gebruiken. Maar ook visagisten hebben bepaalde dingen die ze net wel of net niet doen. Ik benoem vandaag 5 dingen die een make-up artist nooit zou doen!

Gooi de plasticjes die tussen je product en de verpakking liggen weg.

Als je een nieuw oogschaduwpalette opent zal je merken dat er vaak een plastiekje in zit met de namen van de kleurtjes er op. Gooi dit weg wanneer je je oogschaduw gaat gebruiken! Vaak leg je dit plastiekje eventjes weg en na gebruik leg je het terug op het product maar intussen zitten er al zo veel bacteriën op dat je dat beter niet doet.

Bewaar make-up niet in de badkamer.

Een badkamer is al snel vochtig en ook dit zorgt weer voor bacteriën. Of je hebt misschien al wel eens gemerkt dat er condensdruppels op je compacte foundation zitten. Dat komt door de overgangen van koud naar warm en omgekeerd. Je bewaart make-up daarom beter in je slaapkamer (maar wel uit het zonlicht houden).

Test foundation niet op de rug van je hand.

Ik heb al gemerkt dat het tegenwoordig meer en meer gebeurt maar ik haal het toch nog even aan. Test foundation altijd op je kaaklijn! De kleur van je handen is zo verschillend met die van je nek en gezicht dat het geen goede referentie is.

Een beetje highlighter is oké, maar overdrijf niet.

Visagisten gebruiken zeker en vast wat highlighter maar ze overdrijven hier niet in. Tegenwoordig zie je op YouTube vaak dat meiden het aanbrengen op hun neus, cupidoboog, onder de wenkbrauwen én boven de blush. Veelal zullen visagisten het houden op het gebied boven de blush.

Gebruik niet elke dag waterproof mascara.

Zelf gebruik ik ook enkel waterproof mascara wanneer het echt nodig is. Dus wanneer het heel warm is of ik een emotionele dag voor de boeg heb. Gewone mascara kan je namelijk veel beter verwijderen waardoor je wimpers beter kunnen rusten en ze minder schade zullen oplopen! Een goede make-up artist weet wat goed voor de wimpers is.

Door: Marjolein

Recent Posts