Deze Oreo ijsklontjes gaan jouw zomer helemaal maken!


Draai, lik en dip. Drie woorden, een betekenis; Oreo festijn! Deze welbekende ronde koekjes met vulling zijn een ware hit op elk schoolplein, in de lunch katine maar ook gewoon thuis in de koektrommel. Deze Amerikaanse koekjes zijn lekker om te eten bij een heerlijk koud glas melk. Je kunt ze echter ook gebruiken bij desserts of maak er een lekkere crumble van in een warme chocomel. Hoe dan ook; de manieren om Oreo koekjes letterlijk op de kaart te zetten zijn erg divers. Vandaag ga ik daar een nieuw item aan toe voegen. Deze zomer gaan we namelijk Oreo en melk ijsklontjes maken. Bekijk even in het onderstaande filmpje hoe de dames van Purewow dit aanpakken:

Wat heb je nodig?

  • Een doosje Oreo cookies
  • Een pak melk
  • Een ijsklontjes tray

Hoe ga je te werk?

Dit is eigenlijk een hele simpele instructie: Breek de Oreo koekjes in stukjes, leg ze in de ijsklontjes tray en vul de tray met melk. Zet de tray in de vriezer en na een middagje zijn jouw Oreo ijsklontjes klaar voor gebruik!

Recept: Baileys on the Oreo rocks

De Oreo ijsklontjes zijn een echte go bij een crème likeurtje zoals Baileys. Je zet drie Oreo ijsklontjes in een Whiskey glas. Vervolgens schenk je het glas vol met Baileys en zet er een kaneelstaafje in. Gebruik eventueel een koffie siroop zoals caramel, vanille of hazelnoot.

Recept: Iced Oreo latte

Maak een cafè latte volgens normaal recept (of simpelweg uit je koffie machine). Laat deze afkoelen en zet hem in de koelkast. Zet 3-5 Oreo ijsklontjes in een Latte glas of een longdrink glas. Voeg eventeel cacao poeder of een koffie siroopje toe. Schenk de koude latte in het glas en serveer het drankje met een toef slagroom. Succes bij jouw coffeelover buurvrouw gegarandeerd!

Recept: De guilty Oreo chai pleasure

Sweet & Spicy. Dat zijn de sleutelwoorden voor dit recept. Chai latte lovers weten namelijk dat hun geliefde drankje heerlijk spicy is. Door deze ijsklontjes er aan toe te voegen maak je het drankje iets minder heet en voeg je er een zoete touch aan toe. Tot slot: Een eetlepel nutella er in je take away beker en jij bent klaar om de wereld te veroveren!

Lees ook: Oreo churro’s met crème vulling!

Recent Posts