Deze vruchten houden jou super gezond!


Het is vast geen verrassing voor je dat fruit heel goed voor je is, maar fruit bestaat natuurlijk in ontzettend veel verschillende soorten en maten. Welke vruchten moet je nou kiezen en waarom? Ik zet tien mega gezonde vruchten voor je op een rijtje.

Banaan

In bananen zit vitamine C, ijzer en een mineraal tegen bloedarmoede. Drie vliegen in één klap dus! Eerder kwam er trouwens al een artikel online waarom je elke dag twee bananen zou moeten eten en dat artikel vindt je hier.

Kiwi

Veel mensen zijn allergisch voor kiwi’s en dat is echt heel vervelend, want kiwi’s zijn mega gezond en bevatten maar 25 calorieën per stuk. Als dat geen ideaal tussendoortje is…

Kokos

Een kokosnoot zit niet alleen vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten, maar ook met enzymen die de spijsvertering bevorderen. Ideaal voor de mensen die op dieet zijn.

Ananas

De ananas is toch wel een compleet pakket met onder andere vitamine E, magnesium, kalium, ijzer, fosfor, zink en jodium. Dat lijken mij genoeg redenen om er nu gelijk eentje te gaan scoren.

Goji bessen

Deze lekkere besjes bevatten wel 500 keer meer vitamine C dan bijvoorbeeld een sinaasappel! Ook zijn ze rijk aan vitamine B1, B2 en B6 en de B-vitaminen werken dan weer om muggen van je af te houden.

Perzik

De perzik wordt in China en India gebruikt tegen allerlei verschillende ziekten. Perziken zitten namelijk vol met vezels en ze bevatten ook nog eens veel kalium, wat goed is voor je nieren. Deze vrucht staat ook wel bekend als de detox-vrucht.

Blauwe bes

Ook deze besjes zijn enorm goed voor je, omdat ze vol antioxidanten zitten. Antioxidanten helpen je om het verouderingsproces af te remmen. Ook zijn deze antioxidanten ontstekingsremmend en cholesterolverlagend.

Aardbeien

Alleen de smaak is al heerlijk, maar dat is niet de voornaamste reden om aardbeien te eten. De rode traktatie zit vol met vitamine C en helpt je je lichaam te zuiveren.

Kersen

In kersen vindt je melatonine. Dit is een stof die een goede nachtrust bevorderd. Eet voor je gaat slapen een bakje kersen en je slaapt waarschijnlijk een stuk beter.

Avocado

Avocado’s zitten vol met gezonde vetten en verkleinen de kans op hartfalen, een hoge bloeddruk en beroertes. Alsof dat nog niet genoeg is, beschermen ze je ook nog eens tegen darmkanker en dat is toch wel heel belangrijk. Benieuwd naar andere redenen om avocado te eten? Hier kwam eerder al een artikel over online.

Lees ook: 3x Heerlijk verfrissende infused water recepten

Nu jij weet welke vruchten voor jou interessant zijn, kan je twee stuks per dag er op afstemmen. Handig toch?

Door Nadeche

Recent Posts