Dit doet fruit met je lichaam!


image-2017-08-11

Het (soort van) zomerse weer zorgt ervoor dat je weer trek krijg in meer fruit. En dan bedoelen we niet alleen het fruit in je drankje ;). Doordat het warmer is krijgen we meer trek in zoete, sappige dingen. Aardbeien en watermeloen zijn hele goede voorbeelden van zomers fruit. Fruit is super goed voor je, maar weet je wel wat het precies doet met je lichaam? 

Aardbeien, druiven, watermeloen en ananas worden gezien als standaard zomer fruit. Deze vruchten zijn uiteraard heel goed voor je, maar waarom eigenlijk? Hierbij alle feiten op een rijtje! Nog meer redenen om fruit te eten ;).

Dit doet fruit met je lichaam!

Aardbeien

Aardbeien hebben een hoge vitamine C waarde. Hierdoor kan het helpen bij het verbeteren van je huid en haar. De vrucht zorgt, net als bijvoorbeeld citroen, voor een ontgifting in je lichaam. Geen dure sapjeskuur nodig dus, gewoon aardbeien eten! Als laatste zou het ook helpen met een positief effect op de libido. zo wordt het wel een hele hete zomer ;).

Druiven

Ook druiven kunnen helpen bij verbetering van de huid. Het zou zelfs zo zijn dat ze de huis kunnen verjongen! druiven helpen door het hoge vitamine C gehalte mee aan de productie van collageen, wat ervoor zorgt dat je huid jong blijft. Ook is het een goede toevoeging aan je dieet omdat druiven redelijk laag in calorieën zijn. Top snack voor in de zomer dus!

Watermeloen

Het grootste voordeel van de watermeloen is dat er super veel water inzit. Hierdoor heb je (vooral in de zomer) minder kans op uitdroging. Eet dus naast je 2 liter water per dag nog een paar stukjes watermeloen en je zit helemaal goed! Ook zitten er aminozuren in de watermeloen. Dit helpt dan weer bij spierherstel en gaat dus tegen spierpijn. Heb je dus een zware workout gehad op het strand? Dan weet je wat je daarna moet eten ;).

Ananas

Er zijn heel veel kwaaltjes en ziektes, waarbij ananas kan helpen in het proces om het te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld maagproblemen, opgezwollen buik, diabetes en verkoudheid minderen of zelfs oplossen door het eten van ananas!

Nóg meer voordelen dus om een heerlijke fruitsalade voor jezelf klaar te maken en heerlijk (helemaal alleen) op te eten 😉

Recent Posts