Dit gebeurt er wanneer je met je make-up op gaat slapen!


atikh-bana-116533

Er wordt steeds vaker op gehamerd in de beautywereld: ga nooit slapen zonder je make-up te verwijderen! Maar we begrijpen het allemaal wel. Je bent moe, ligt net goed en valt misschien wel in slaap… Mét je make-up op. Maar hoe slecht is dit nu eigenlijk?

Wij vertellen je meer over hoe slecht foundation voor je huid is. Wat lipstick met je lippen doet en de gevolgen van het dragen van mascara als je gaat slapen. Lees met ons mee.

Foundation

Vooral als je een gevoelige huid hebt is het erg slecht om met je foundation te gaan slapen. Omdat je poriën verstopt geraken krijg je snel(ler) puistjes. Ook kan je huid flink uitdrogen omdat je poriën hun werk niet meer kunnen doen door die laag foundation die de hele nacht blijft zitten. Bovendien wordt de collageen van je huid afgebroken waardoor je op langere termijn sneller rimpels zal krijgen.

Lipstick

Echt erg is het niet, maar wel enorm vervelend! Door het slapen met lipstick op kunnen je lippen uitdrogen. Daarom wordt het aangeraden om in dit geval af en toe je lippen te scrubben en altijd je lipstick te verwijderen voor het slapen gaan.

Mascara

Er zijn veel vrouwen die geen foundation dragen maar wel mascara. Het zijn echter deze vrouwen die denken dat het niet nodig is om hun gezicht te reinigen voor het slapen gaan. Maar vergis je niet! Mascara verstopt de follikels en dit geeft irritatie op je huid. Omdat de huid rondom je ogen erg dun is kunnen deze verstoppingen zwellingen veroorzaken. Dit kan zelfs leiden tot een ontsteking aan je oogleden als je niet oppast. Ook maakt dit alles je wimpers zwak en broos, dat willen we zeker niet!

Ga jij soms met je make-up op slapen?

Recent Posts