Dit is de beste manier om te douchen!


Dat te vaak douchen niet goed is voor je huid en je haar wist je misschien wel. Maar geloof me, er zijn zoveel tips en feitjes die jij waarschijnlijk nog niet wist over douchen. Ik zet ze graag even voor je op een rijtje.

Droog je huid niet uit

Het is het beste als je twee á drie keer per week doucht. Zo droogt je huid niet al te veel uit, maar blijf je toch schoon genoeg. Als je je tussendoor wil opfrissen, kan je jezelf het best wassen met een zacht washandje en een beetje douchegel.

Douche zo koud mogelijk

Dat je niet ijskoud gaat douchen, is logisch, maar hoe kouder, hoe beter. Warm water droogt je huid namelijk nog sneller uit dan koud water. Ook zorgt warm water er voor dat de schubben van je haren open gaan staan, hierdoor wordt je haar dof. Spoel je haar zo koud mogelijk na om de schubben weer te sluiten en je haar te laten glanzen.

Kies wat voor jou het beste uitkomt

Er zijn ruimgenomen twee categorieën, namelijk mensen die ’s morgens douchen en mensen die ’s avonds douchen. Beide groepen hebben hiervoor hun redenen. Heb je ’s morgens altijd haast? Dan is het misschien beter om ’s avonds te douchen. Maar wil je fris op je afspraken verschijnen? Dan kies je er waarschijnlijk voor om ’s morgens onder de douche te springen. Weeg de voor- en nadelen voor jezelf eens af.

Shampoo

Door shampoo te gebruiken, was je naast viezigheid ook gezonde vetten uit je haar. Hierdoor kan je haar droog en zelfs pluizig worden. Gelukkig zijn er ook shampoos, die een stuk minder schadelijk zijn voor je haar. Probeer bijvoorbeeld eens een shampoo zonder sulfaten. Je haar zal er hierdoor weer gezonder en glanzender uit gaan zien.

Conditioner

Veel merken raden aan om je haar na het gebruik van shampoo nog te wassen met conditioner. Wat blijkt nu? Het is beter voor je haar om eerst conditioner te gebruiken en daarna shampoo. Zo spoel je alle resten van je conditioner goed uit je haren.

Tip: Gebruik shampoo voornamelijk op de haarwortels om deze te ontvetten en conditioner voornamelijk op de punten van je haar om ze zacht te maken. Op deze manier wordt je haar minder snel vet na je wasbeurt.

Niet wrijven, maar deppen

Dep je huid droog na het douchen, zo beschadigd je huid veel minder dan wanneer je je ruw afdroogt. Smeer je huid daarna lekker in met een vette crème of lotion. Doe dit binnen drie minuten nadat je je hebt drooggedept, zodat de crème je huid optimaal kan hydrateren.

 

Het klinkt nu misschien alsof er heel veel regeltjes aan douchen verbonden zijn, maar je moet natuurlijk (blijven) doen waar jij je goed bij voelt. Niets is zo fijn als even lekker ontspannen onder de douche.

Door: Nadeche 

Recent Posts