Dit is waarom je hoofdhuid pijn doet wanneer je je staart los maakt!


pexels-photo-121574

Ik heb lang gedacht dat ik de enige was wiens haar pijn deed wanneer ik mijn staart aan het einde van de dag los maakte. Maar blijkbaar is er toch wel een verklaring voor én ben ik dus ook niet de enige 😉 Als ook jij hier last van hebt ga je eindelijk te weten komen hoe dit komt!

Klinische dermatologen zeggen ten eerste al dat het niet ons echt haar is wat pijn doet maar eerder de follikels waarmee ze vastzitten. Eigenlijk is haar, ondanks dat het glanst, technisch gezien dood. Het is simpelweg een groep proteïnen, genaamd keratine. Daarom heeft ons haar geen ‘gevoel’. Maar de follikel, waar de haren uit voort komen, zitten vol met zenuwuiteinden.

Daarom doet je hoofdhuid pijn als je je staart los maakt

Het is dan ook logisch dat wij druk uitoefenen op deze zenuwuiteinden wanneer we ons haar naar achter borstelen om een staart te kunnen maken. Dit veroorzaakt een onaangenaam gevoel of zelfs pijn op het einde van de dag! Meer zelfs, omdat wij al deze zenuwuiteinden in een bepaalde richting duwen (borstelen), gaan ze zichzelf aanpassen. Maar dat moeten ze opnieuw doen van zodra wij onze staart los maken en dat is wat de pijn veroorzaakt.

suiker haar 2

Er zullen nu vast wel vrouwen leven onder het motto “wie mooi wilt zijn moet lijden”, maar in dit geval moet je er wel mee opletten. Het regelmatig dragen van een strakke staart kan er namelijk voor zorgen dat je sneller haar verliest of dat je haar dunner wordt.

Lees ook: 10 Fantastische haar trucjes die elke vrouw zou moeten weten.

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, er zijn nu éénmaal bepaalde beroepen waarbij je je haar altijd samen moet houden. Maar het kan dan wel een oplossing bieden om af te wisselen tussen een vlecht, een lage staart, een hoge knot, etc.

Door: Marjolein

Recent Posts