Dit is waarom je iedere dag thee moet drinken


Nu het wat frisser is, is thee het ideale drankje om jezelf aan op de warmen. Het drankje is natuurlijk niet alleen heerlijk warm. Vandaag laat ik nog meer redenen zien om dit heerlijke drankje wat vaker te drinken.

Het is goedkoop

Het kan hartstikke goedkoop zijn! Er zijn natuurlijk ook wat duurdere merken op de markt, maar ook die zijn natuurlijk altijd wel ergens in de aanbieding. Goed zoeken wordt dus beloond.

Het is goed voor je tanden

Wetenschappers zijn tot de ontdekking gekomen dat in thee fluoride zit. Deze stof zorgt er onder andere voor dat slechte stoffen minder goed aan je tanden kunnen hechten.

Effectief tegen hart- en vaatziekten

De antioxidanten in thee reguleren je bloeddruk en verminderen de kans op hart- en vaatziekten. Dus dat is mooi meegenomen voor de vaste theedrinkers onder ons.

Goed voor de huid

Veel van ons zullen het idee wel herkennen dat onze huid soms een oppepper nodig heeft. Thee is echt een wondermiddel. Het drinken er van werkt goed om je huid jong en fris te houden.

Simpelweg beter dan koffie en chocomel

Drink je vaak koffie om een stressvolle dag door te komen? Dit is natuurlijk niet zo goed voor je en om deze reden kan je je kopjes koffie beter vervangen door kopjes thee. Ook chocomel is een stuk slechter voor je, want in chocomel zit ontzettend veel suiker en in thee niet (van nature).

Goed voor maag en darmen

Misschien niet het smakelijkste feitje, maar thee laat je maag en darmen tot rust komen. Als je last hebt van je maag, kan het je dus helpen.

thee2

weinig calorieën

Voor de mensen die graag wat kilootjes kwijt willen, is het warme drankje ook een echte aanrader, want het warme drankje bevat namelijk nul calorieën. Ideaal dus!

Het hydrateert

Genoeg vocht binnenkrijgen is heel belangrijk, maar om nou alleen water te drinken, is ook weer zo saai. Thee is na water de gezondste dorstlesser. Zo kan je ook nog een beetje variëren.

Groene thee verhelpt een slechte adem

In de groene variant zit een stofje, dat helpt tegen een slechte adem. Let op, dit geldt dus niet voor andere theeën en je tanden poetsen blijft natuurlijk gewoon een must. 😉

Het is gewoon heel lekker

Naast alle speciale werkingen, is thee natuurlijk ook gewoon heel lekker. Het is zelfs het meest gedronken warme drankje ter wereld, dus je bent niet de enige die lekker met een cup of tea op de bank voor de tv gaat zitten.

Drink bij voorkeur groene thee. Dit is een van de minst bewerkte theesoorten en dus ook een van de gezondste. Nou wil dat niet zeggen dat alle anderen soorten slecht zijn. Dus vanaf nu is het geoorloofd om eens even lekker te gaan leuten.

Door: Nadeche

Recent Posts