Dit is waarom wandelen goed is voor iedereen


Geef toe, niet iedereen staat te popelen om naar de fitness te gaan zodat we ons lijf kunnen klaar stomen voor onze bikini. Maar heb je al eens gedacht om te gaan wandelen?

Volgens Harley Pasternak, personal trainer van onder andere Kim Kardashian en Lady Gaga, is wandelen de beste manier om lichaamsvet te verbranden. Als je zou gaan lopen verbrand je natuurlijk meer calorieën per minuut, maar als je naar het resultaat kijkt, blijk je hierdoor juist minder vet te verliezen. Als je een vorm van cardio doet die minder intensief is,zoals wandelen, spreek je net je vetreserves aan.

Verder is er nog een andere reden waarom die intensieve fitness work-out niet altijd het beste idee is. Je kan achteraf namelijk meer honger hebben. Als je dit gaat temperen door te snacken, heb je al die calorieën er voor niks uitgezweet. En vergis je niet, wandelen heeft nog meer voordelen:

Je wordt rustiger

Een drukke, stresserende dag op het werk of achter de boeken? Dan kan je overdag beter eens naar het station of de winkel wandelen in plaats van de auto te nemen. Door een wandelingetje te maken, zal je namelijk weer tot rust komen.

Je wordt creatiever

Van het een komt het ander. Omdat je rustiger wordt, kan je ook beter en gestructureerd nadenken en zo komen er nieuwe ideeën die in je gestresseerde geest niet zouden opkomen.

Je verbrand calorieën!

Als je ’s morgens een halfuurtje flink doorwandelt verbrand je ongeveer 150 kilocalorieën. Maar ga ze er nadien niet terug aan snoepen 😉

Snellere spijsvertering

Ga ook eens ’s avonds na je maaltijd eens wandelen. Zo komt je spijsvertering beter op gang. Doei, overvolle maag en opgeblazen gevoel!

Shape je benen door te wandelen

Hier hoeven we geen tekeningetje bij te maken. Als je wandelt, zet je je beenspieren aan het werk. Zo krijgen ze een mooie, gespierdere look.

De kans op spataderen verkleint

Je bent nu misschien nog niet op de leeftijd om spataderen te krijgen, maar je kan ze beter voorkomen dan genezen. Een dagelijks wandelingetje van een halfuur helpt je daarbij.

Blijkbaar wandelen we sowieso te weinig op een dag. Uit een onderzoek blijkt dat Amerikanen slechts 4000 stappen per dag zetten, maar als je echt gezond wil zijn, zou je minstens aan 10.000 stappen moeten komen. Hou bovenstaande voordelen zeker in je achterhoofd, wanneer je nog eens je sofa verkiest boven het wandelen 😉

Recent Posts