Dit mag je tas maximaal wegen volgens de chiropractor!


chiropractor

Herken je dat? Na een middagje shoppen heb je zo’n pijn aan je schouder dat het oplucht om je handtas ergens neer te zetten. En hoewel we om de zoveel tijd van schouder wisselen, is het toch altijd die éne schouder die zeer doet. Dat je schouder zeer doet of niet, hangt allemaal van het gewicht af. Zware tassen zijn funest voor je schouders. Als je niet te veel inhoud meeneemt kun je gerust de hele dag door gaan. Hoeveel kunnen je schouder dan eigenlijk verdragen? Dit zegt de chiropractor er over

De schoudertas

Een schoudertas kan letterlijk een last op je schouders zijn. Om pijn te voorkomen wordt aangeraden om maar maximaal 10% van je lichaamsgewicht te dragen. Als je 50 kilo weegt, mag je tas maar 5 kilo wegen!

De rugzak

Een rugzak is in veel gevallen groter dan een schoudertassen, en wat een geluk; Je mag er ook meer in mee nemen. Maar liefst 20% van je lichaamsgewicht. Stel je weegt 60 kilo, dan mag je tas volgens de chiropractor maar liefst 12 wegen.

De handtas

Als je een handtas draagt kun je helaas minder meenemen dan in de bovenstaande tassen. Dit heeft allemaal te maken met het feit dat je tas ‘zwaarder’ aanvoelt naarmate je hem lager van je schouder af draagt. Lang leven de natuurkunde! Het advies luid dat je maar maximaal 4,5 kilo mee kan nemen in je handtas.

De clutch

Kleine tasjes, kleine inhoud. Dit geld ook voor de welbekende clutch. Om je hand, pols en onderarm niet te veel te belasten, wordt er geadviseerd om maar 2,5 kilo mee te nemen in dit schattige tasje. Het lijkt me eigenlijk ook sterk dat je hier meer gewicht in kan transporteren!

Lees ook: De gezondheidsvoordelen van citroenwater!

Wijze les van vandaag; Een kilo in je tas minder, zorgt voor een dag zonder hinder! En zoek je nog een leuke tas? Check dan even de webshop Marington.nl!

Bron: Shefinds.com

#Dit artikel bevat een samenwerking

Recent Posts