Dit zijn de 4 leukste low-budget kamerplanten!


image-2017-06-26

Planten in huis zijn heel fijn en hebben veel voordelen. Ten eerste brengen ze vaak meer kleur in je huis, vrolijken ze de boel op én zuiveren de lucht. Dit zijn de vier leukste low-budget kamerplanten om in je huis te hebben!

Bij een kamerplant is het belangrijk dat ze mooi (uiteraard) en makkelijk te verzorgen zijn (voor degene zonder groene vingers). Deze vier low-budget kamer planten zijn dat gelukkig allemaal. Je kunt ze met een gerust hart in je huis zetten en je zult er alleen maar plezier van beleven.

Dit zijn de 4 leukste low-budget kamerplanten!

Dracaena Lemon Lime – Drakenbloedboom

https://www.instagram.com/p/BVyZvAVhQjU/?tagged=dracaena

Deze plant geeft net wat extra’s ten opzichte van een standaard groene kamerplant. Door de verschillende kleuren, die nog steeds wel heel rustig zijn, brengt het net wat meer sfeer in je huis. Qua verzorging is het heel makkelijk! Je zet hem in de hoek van je kamer zodat hij zoveel mogelijk in de schaduw staat en geeft hem pas water als de bodem helemaal droog is. In de winter heeft hij bijna helemaal geen water nodig! Deze is vaak onder de €30,- te verkrijgen en dan krijg je een boom van wel 110 cm!

Philodendron

https://www.instagram.com/p/BVz0Kd9lrmh/?tagged=philodendron

Deze plant is een echte trend in de interieurwereld. Het is een eenvoudige plant, maar door de bladeren heeft het toch iets speciaals. Qua water geven is deze plant iets moeilijker, maar nog steeds zeker goed te doen. De grond mag namelijk niet helemaal droog worden, maar aan de andere kant gebruikt de plant ook weinig water. Een standaard versie van deze plant scoor je al vanaf €17,-!

Sansevieria Laurentii – Vrouwentong

Deze plant heeft een hele bijzondere vorm. De bladeren groeien namelijk recht omhoog. Dit kan veel toevoegen aan je interieur! Het grootste pluspunt is dat deze plant heel makkelijk te verzorgen is. In de winter kan het zelfs enkele weken zonder water. Qua plek in het huis maar het ook niet uit. Je kunt hem dus plaatsen waar het jou uitkomt! Deze plant is al te verkrijgen vanaf €13,-.

Bonsai 

https://www.instagram.com/p/BVkrscrlBGb/?tagged=bonsaiboompje

Een grote bonsai is onbetaalbaar, maar gelukkig zijn de mini versie super schattig én goedkoop! Vaak kun je er al een scoren vanaf €15,-! Het boompje houdt wel van vochtigheid, dus zet wel een schaaltje met water in de buurt van de boom en besproei het meerdere keren per dag. Maar dat hebben we wel over voor deze cutie!

Al deze planten zijn gewoon te verkrijgen via internet óf via je plaatselijke tuincentrum. Al zin gekregne om te shoppen? 😉

Recent Posts